Huawei има нов отговор в битката в пазара на таблети,

...
Huawei има нов отговор в битката в пазара на таблети,
Коментари Харесай

Huawei MatePad Pro се бори пряко с iPad Pro в Китай

Huawei има нов отговор в борбата в пазара на таблети, най-малко що се отнася до този на Китай. MatePad Pro наподобява е най-новото устройство в портфолиото на китайския софтуерен тръст и се нарежда във високия клас на професионалните устройства, паралелно до iPad Pro на Apple, макар че все още не е известно, дали таблетът ще се продава отвън вътрешния пазар на Китай.

Със своя 10,8-инчов AMOLED 2K екран и капковидна отрезка за предната 8-мегапикселова камера, новият таблет идва в компанията на съществени хардуерни спецификации. Под капака се намира последния осем-ядрен процесор на Huawei Kirin 990, дружно с 13-мегапикселова задна камера, четири високоговорителя и 7 250 mAh батерия, която може да се зарежда бързо със личен 40-ватов кабел и адаптер на компанията.

Таблетът може да бъде зареждан и безжично, а също по този начин разполага и с назад безжично зареждане, с което ви разрешава да заредите своите телефон, слушалки или друга носима техника, като ги поставите на гърба му, като функционалността мощно заимства от същата идея във флагманските таблети Samsung Galaxy S10 и Samsung Galaxy Note 10, които видяхме тази година.

Подобно на iPad Pro, MatePad Pro идва със личен стилус, какъвто към този момент свикнахме да виждаме във всички професионални таблети от висок клас, както и в смарт телефоните с огромни екрани. Стилусът се зарежда безжично, като се прикрепя с магнит към корпуса на таблета. Huawei също оферират спомагателен аксесоар към устройството – калъф, който служи и за свързване на клавиатура, което го трансформира във функционален дребен преносим компютър.
Базовият модел на таблета се предлага със 128GB вътрешна памет и 6GB RAM, като топ моделът се сблъсква с параметри от порядъка на до 8GB RAM и 512GB вътрешна памет.
По отношение на софтуера, цялото това шоу се ръководи от личния интерфейс EMUI 10.0.1 особено създаден от Huawei и основан на Android 10. Той има някои в действителност забавни благоприятни условия – като да вземем за пример функционалност, която ви разрешава да синхронизирате мобилния си телефон с таблета, да отговаряте на повиквания от таблета или да трансферирате файлове и задания от едното устройство на другото, с помощта на концепцията за основаване на една еко система, към която Huawei върви през последните години.

Цените стартират от 3299 юана или почти 470 щатски $ или 365 паунда за модела единствено с Wi-Fi съгласуваност. Предлагат се и версии с LTE – 4G модем. Според GSMArena, действителните продажби на устройството ще започват на китайския пазар на 12-ти декември.

Не е известно дали устройството ще излезе от пазарите на Китай, като за в този момент не се обрисуват благоприятни условия за дебютирането на пазарите на Европа или Съединени американски щати. Понастоящем Huawei е неразрешен в Съединени американски щати поради опасения по отношение на тясната си връзка с китайското държавно управление.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР