https://www.facebook.com/PogledInfoИ ако в Тайван ситуацията определено е въпрос на бъдеще

...
https://www.facebook.com/PogledInfoИ ако в Тайван ситуацията определено е въпрос на бъдеще
Коментари Харесай

От Тайван, през Давос, та до Анкара

https://www.facebook.com/PogledInfo

И в случай че в Тайван обстановката несъмнено е въпрос на бъдеще и Вашингтон в действителност стъпва на пръсти в позиции и дейности, то в Сирия и Ирак под името на битка против „ Ислямска страна ” Съединени американски щати „ форсираха дейностите си за слагане под надзор ПКК и организациите на сирийските кюрди, YPG. След 2019 г Съединени американски щати предпочитано се настаниха към петролните залежи на Сирия и подкрепяйки ПКК и сирийските кюрди участват в бази и военни пунктове в окупираните от тях региони към Хасака, Ракка и Дейр ез-Зор в северната част на Сирия.Официално там има 900 американски бойци, а в Ирак били останали 2500 след 2021г. Само за „ съвещания ”, несъмнено. В Анкара настояват, че американците се били изтеглили от базата си в Камишли, която е била значима база за тях и е покрай границата с Турция. Даже Камишли се вижда от и без бинокъл от Турски Кюрдистан. Официално изказване по въпроса от страна на Съединени американски щати още няма. Но мълвата измежду турските жители е, че това отваря път за турските сили за нова интервенция в района. Става въпрос за онази Турция, която не взе участие във форума в Давас поради, споделят, произраелски настроения на участниците там. Лозунгът на форума бил „ Възстановяване на доверието ”, само че не е ясно с кого и по какъв начин ще възвръщат доверието. Русия не е в Давос и има изявления, че няма да се допусне присъединяване и в договаряния за мир в Украйна. Но Путин и Моди, министър председател в Индия, през днешния ден си приказват по телефона и си пожелават триумф в идните избори в двете страни /президентски в Русия и парламентарни в Индия през пролетта/.Това на фона на проявен интерес и от двете страни към „ по-нататъшно подсилване на взаимноизгодните двустранни връзки ” и за подготвеност за тясна съгласуваност в целия дневен ред на БРИКС, където Русия поема председателството през 2024г. Говорят си за реализирани триумфи в търговско-икономическото, научно-техническото съдействие, че даже и за съдействие в съветския Далечен изток. Моди удостоверил, че „ ще способства по всички вероятни способи за осъществяване на задачите и дилемите на съветското председателство ”.Без да се не помни обстановката с Украйна. Но за това информациите не са съответни. Както се споделя, даже и да не е в Давос, Москва реди свои си карти в интернационалните връзки и несъмнено има отзив там, където си дават сметка за възможностти и роля.

Няма по какъв начин обаче да не се обърне внимание на диалозите в Швейцария, където със Зеленски са обсъждани „ мирните договаряния сред Русия и Украйна ”. И без да е оповестено взаимно изказване, въпреки всичко се разбра, че външният министър на Швейцария е изразил мнение, че „ в договарянията би трябвало да се включи и Русия ”.

Според Киев разискването на „ формулата за мира ” в коридорите е било сполучливо, само че Ермак, началник на президентската канцелария, е признал, че „ измежду участниците има разлики в мненията ”, само че ги е определил като „ незначителни и даже положителни за идеята на страната ми ”.Зеленски е отстоявал тезата, че Украйна продължава да се опълчва на апелите за незабавни мирни договаряния с Русия ”. Било „ недопустимо за Киев ”.Украйна „ не се нуждае от замразен спор, а единствено от мир ”. На което Песков, представител на Кремъл, в отговор за Давос споделя, че „ това са диалози поради самите диалози ” и няма да има резултат заради очевидната причина, че „ Русия не е включена в тях ”.

Любопитното в мненията по отношение на срещите в Давос е изнасянето на информации, че швейцарското държавно управление молило „ високопоставени служители да споделят хотелските си стаи със чиновници на Швейцария ”. Причината е, че лимитът за хотел бил по закон 211 дол, а в Давос стаите били за 1472 дол на вечер в охраняваната зона за сигурност.Пет стаи отвън тази зона коствали на данъкоплатците по 705 дол. Затова някои чиновници отсядали в гр.Чур, на 50 км от Давос. И съставът на швейцарската делегацията бил понижен сензитивно. Интересно къде са настанени нашите министър председател и вицепремиер в Давас? Пътуващи дружно срещу открити правила в такива случаи.

И до момента в който в Швейцария се вълнуват от разноските на участниците във форума в Давос и по-малко от самите диалози, то в Турция щирок отзив има в медиите за цифрата на незаконните турци, които наводняват Европа. „ Забележителни данни ”, пишат в Анкара. По пътя на вярата, както споделят в медиите, броят на тръгналите за Германия и поискали леговище турски жители бил 62 624 души, а 6427 от тях са получили „ леговище ”. Официално в Германия, споделят, 329120 души са поискали леговище през 2023г, само че измежду тях преобладавали турците. Имало 155% нарастване в броя на незаконно пристигналите турци в Германия през 2023г спрямо 2022г.Най-многобройна била групата межзу 25-30 години. Германия е желаната страна за миграция на турските жители. Само дето в Анкара не страдат от такива данни. Просто се изнасят обстоятелствата. Голяма страна, близо 90 млн население, сериозен демографски взрив.

Както се вижда, всеки с проблемите си. Но най-важното е, че се задава световна изборна стихия през 2024г, а изборите в Съединени американски щати вещаят театър с непредвиден край. Предстои, само че вълненията от изхода на тази стихия към този момент се усещат по целия свят. Даже не става въпрос за мъртвило пред стихия. Този път е друго. „ Възстановяване на доверието ” няма по какъв начин да стане с изолираност и закани. Светът е различен, каквото и друго да ни внушават.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР