HSBC Insurance Holdings, дъщерно дружество на британския HSBC Holdings, постигна

...
HSBC Insurance Holdings, дъщерно дружество на британския HSBC Holdings, постигна
Коментари Харесай

HSBC купува сингапурски застраховател за над $570 млн.

HSBC Insurance Holdings, дъщерно сдружение на английския HSBC Holdings, реализира съглашение за придобиване на 100% от капитала на Axa Insurance Pte Limited (Axa Singapur) за 575 милиона $ (487 милиона евро), с цел да подтиква бизнеса си в Азия.

След привършване на договорката желанието на английския холдинг е да сплоти интервенциите на HSBC Life Singapore и AXA Singapore, предава .  

" Предложеното придобиване, което предстои на регулаторно утвърждение, е основна стъпка в декларираната упоритост на HSBC да стане водещ управител на благосъстоянието в Азия, като разшири своя осигурителен и франчайз за благосъстояние в Сингапур “, отбелязва английската банка. 

В този смисъл английското сдружение счита, че Axa Singapore се вписва идеално в сегашния бизнес на HSBC Insurance. Този смесен бизнес освен ще усили доста наличието на HSBC на районния осигурителен пазар, само че и ще обезпечи отлична платформа за предстоящ напредък.

Axa Singapore понастоящем е осмият по величина осигурител на живот в Сингапур с годишни нови награди и пети по величина в сегмента на животозастраховането, с чисти активи от 474 милиона $ (402 милиона евро), брутни награди от 739 милиона $ (626 евро) милиони) и облаги преди налози в размер на 23 милиона $ (19,5 милиона евро) през 2020 г. 

" Това е огромна облага, която показва упоритостта ни да развием нашия богат бизнес в Азия ", разяснява Ноел Куин, основен изпълнителен шеф на HSBC Holdings.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР