Хроничните заболявания на деца, които кандидатстват за прием в детска

...
Хроничните заболявания на деца, които кандидатстват за прием в детска
Коментари Харесай

Хронично болно дете с предимство в градината? Само след решение на ТЕЛК

Хроничните болести на деца, които аплайват за банкет в детска градина, няма да се удостоверяват с записка от персоналния доктор, а с решение от ТЕЛК. Целта е да се затегне контролът
 Промени в разпоредбите за детските градини, уседналост за банкет и на най-малките
Намалява се и приемът на деца с хронични болести в група - от 5 на 3, и със специфични просветителни потребности - от 3 на 2. 

Това реши Столичният общински съвет през днешния ден. Промените се вършат и по повод на братята и сестрите - даваната 1 точка по този аршин отива в общите, а не както до момента в обществените. Две точки, а не 1, ще получават работещите родители, както и майките и татковци студенти. 

Поправките плануват още да се вкара уседналост при банкет в детско заведение от догодина. 

Искаме да се обезпечи опция децата да посещават най-близкото до дома им детско заведение, по този начин, както е при записването за първи клас, изясни зам.-кметът по култура и обучение доцент Тодор Чобанов. 

Поправките дават 3 точки при над 2 година непрекъснат или сегашен адрес в административния регион на желаната детска градина. Адресна регистрация от 1 до 2 година ще дава 2 т. По 2 т. ще се получава за адресна регистрация в София повече от 2 година в различен регион, а по 1 т. за регистрация сред 1 и 2 година Ако адресът е променян през последните над 2 година или през последните от 1 до 2 година преди подаване на заявката за записване, само че смяната попада в рамките на административния регион на детската градина, ще се употребява по-благоприятният за детето адрес. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР