Хроничните заболявания или засилената борба на организма с рака могат

...
Хроничните заболявания или засилената борба на организма с рака могат
Коментари Харесай

Ново лечение блокира изтощаването на имунните клетки в борбата с рака

Хроничните болести или засилената битка на организма с рака могат бързо да изчерпят Т-клетките, което води до понижаване на имунните запаси. Сега учените показаха пробно лекуване, което резервира функционалността на имунните кафези против патогена. Първоначалните триумфи потвърждават капацитета на метода за стимулиране на имунотерапията на рака.

Т-клетките играят значима роля в отбраната на организма от непознатите сътрудници, само че те губят функционалност, когато работят на оптималния си потенциал. Активността на Т-клетките е изключително значима в битката с рака, по тази причина учените са почнали да изследват по какъв начин те могат да бъдат подсилени, с цел да се увеличи успеваемостта на имунотерапията.

„ Забавянето или обръщането на процеса на привършване на имунните кафези остава значима област в проучванията на рака и доста проучвателен групи създават разнообразни способи за реализиране на това “, споделя създателят на проучването Дженифър Хоуп.

В опитите, за които оповестява New Atlas, екипът е изследвал опитни мишки с меланом. Те откриват, че PSGL-1, протеин, който се намира на повърхността на Т-клетките, играе основна роля в изчерпването на Т-клетките. Блокирането на интензивността на PSGL-1 с антитела забавя процеса на привършване на клетките. След това сходни резултати са получени при гризачи с белодробен израстък.

„ Това, което прави нашия метод неповторим по отношение на съществуващите е, че той влияе непосредствено върху Т-клетките и им оказва помощ да възстановят своите функционалности “, акцентира Хоуп.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР