Христовото Рождение озарява всеки от нас и цялото творение. Това

...
Христовото Рождение озарява всеки от нас и цялото творение. Това
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Христовото Рождение озарява всеки от нас и цялото творение

Христовото Рождение озарява всеки от нас и цялото създание. Това сподели Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеско и синодално обръщение за Рождество Христово в храм-паметника „ Св. Александър Невски ", предава „ Фокус ".

„ И по тази причина, в неизразимата си наслада и признателност, Църквата тържествува и изповядва: " Девицата през днешния ден ражда Свръхестествения, и земята сервира на Непристъпния пещера Ангели с пастирите славословят, а мъдреците със звездата пътешестват. Защото поради нас се роди Младенец Предвечният Бог ", съобщи българският патриарх.

„ Прекланяме се пред величието на безграничната и жертвена Божия обич към нас и, следвайки звездата, дружно с мъдреците, въображаемо се насочваме към приютилата Го пещера, където, присъединявайки се към ангелския хор, пеем и възпяваме: " Твоето Рождество, Христе Боже наш, озари света със светлината на познанието ", добави той.

По думите му, възприел човешката природа, Бог се ражда, с цел да освободи човечеството от оня, който нелегално e имал властта на прегрешението и гибелта.

„ Възлюбени в Господа, като следваме Господните повели, апостолските директиви и думите на светите наши отци, да постоянстваме във вярата и в усвояването на плодовете от избавителното за нас Въплъщение на Божия Син и наш Господ Иисус Христос. Нека с думите и делата си бъдем същински Господни възпитаници, Негови очевидци и възвестители на святата Му воля, проповедници на избавителното за индивидите евангелско благовестие, та по завета Христов, като виждат делата ни, всички да познаят Истината и да популяризират Небесния наш Отец. Нека със слово и дело подражаваме на Неговата жертвена обич към нас, както и Сам Той ни споделя: " По това ще познаят всички, че сте Мои възпитаници, в случай че обич имате между тях ", съобщи патриарх Неофит.

„ В деня на славното Христово Рождество отечески приветстваме всички правилни рожби на светата наша Православна Църква в Родината ни и надалеч от нейните лимити, като всесърдечно благопожелаваме на всички вас здраво здраве, жизнен дух и благословени от Бога триумфи във всяко богоугодно и доброполезно начинание! Божията благосклонност и обич, берекет и мир на раждащия се през днешния ден във Витлеем Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас ", сподели още патриарх Неофит.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР