Христос Спасителят в Рио де Жанейро вече не е най-високата

...
Христос Спасителят в Рио де Жанейро вече не е най-високата
Коментари Харесай

Третата най-висока статуя на Христос в света отваря за посетители през 2023

Христос Спасителят в Рио де Жанейро към този момент не е най-високата скулптура на Исус в Бразилия.

Вече приключената конструкция Христос Защитникът в Енкантадо й лишава първото място, оповестява T+L.

Официално приключена на 22 април, новата 43-метрова скулптура се намира в Рио Гранде до Сул, на към 1 570 югозападно от Христос Спасителя в Рио на върха на планината Корковадо.

Въпреки че новата скулптура, построена от Associação Amigos de Cristo (Асоциация на приятелите на Христос) е приключена, тя няма да бъде отворена за гости до първата половина на 2023 година, защото туристическият комплекс към момента е в развой на създаване.

След като бъде приключен, регионът ще предлага магазини и заведения за хранене.
View this post on Instagram
A post shared by Os Lugares Incríveis do Brasil (@oslugaresincriveisdobrasil)

Проектирана от скулптора Дженезио Гомес Моура и неговия наследник Маркус Моура, най-забележителната характерност ще бъде асансьор, водещ до "сърцето " на статуята на към 34 метра височина.

„ Това ще бъде стъклен отвор, през който хората ще могат да снимат долината “, споделя основният надзирател на плана Артур Лопес де Соуза.
View this post on Instagram
A post shared by Valesca Cristina Pasqualetto (@valesca.100limite)

Без да се вземат поради пиедесталите, Христос Защитникът е най-високата скулптура на Спасителя в света със своите 37.5 метра. Полският Христос Кралят и Кристо де Ла Конкордия в Боливия са високи 33 метра. Христос Спасителят в Рио се издига на 30 метра над земята без 8-метровия му фундамент.

Въпреки това, като се имат поради пиедесталите, Христос Защитникът в Енкантадо е третият по височина.

Още до момента в който се строеше, 1700-тонната скулптура с обсег на ръцете от 39 метра се трансформира в известна атракция, като повече от 37 500 души следиха построяването й по време на обиколки с екскурзовод, предлагани през уикендите и празниците против 20 бразилски реала (около 4 долара).

Енкантадо и покрайнината на Вале до Такари се приготвят за повече гости след стартирането на комплекса в употреба. Туристите могат да съчетаят съчетаете визитата на новата забележителност със спирки в Порто Алегре на към два часа, Грамадо на три часа и Бенто Гонсалвес на 90 минути път.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР