Христо Стоичков взриви Бургас! За два дни Кавалерът на Златната

...
Христо Стоичков взриви Бургас! За два дни Кавалерът на Златната
Коментари Харесай

Стоичков открия първия си магазин в Бургас

Христо Стоичков взриви Бургас! За два дни Кавалерът на „ Златната топка “ раздаде подписи и направи селфита като за цялостен месец. Около Стоичков постоянно бушуват урагани, а пикът беше откриването на първия формален магазин на неговия бранд H8S в морския град. 

" За мен през днешния ден е неповторимо събитие – възкликна Камата под купищата балони и над 1000 чакащи посетители. – Бургас значи доста за мен. Тук изиграх последния си мач за България и отсам стартира една доста значима за мен крачка. Магазините до момента са четири и знаете ли за какво? През 1994 година станахме четвърти в света! Другите са в София, Пловдив и Варна. Дали ще стигнат до осем? Или до повече? Ще забележим. “ 

ВИП-гости на представянето бяха едни от най-именитите футболни хора в последните 30 години. Аплодисменти обираше Христо Порточанов. Проектантът и диригент на славния Нефтохимик от 90-те години прегърна бащински Стоичков. И незабавно Камата върна жеста – подари на своя някогашен шеф в националния тим копие от своята „ Златна топка “. Разбира се, събитието не можеше да мине и без други огромни имена от Бургас. Специално поради Стоичков пристигна Димитър Димитров. Сега Херо е треньор на Спартак и води борба за оцеляване, само че това нямаше по какъв начин да му попречи да почете Камата. Двамата работиха дружно в националния тим и приключиха 1:1 против Англия на стадион " Българска войска " през 1999 година. Плеядата от другари продължи с героя от Пеневата чета Златко Янков, огромният вратар Любомир Шейтанов, колоритния Диян Петков. Присъстваха и огромни първенци от битката – Стефан Иванов, Дончо Жеков, Петър Заберски и още, и още. 

Заради лимитираното време Стоичков измисли нов метод да отдаде внимание на всеки от искащите фотография и подпис. Вместо те да се редят на опашка пред него, легендата самичък направи кръг за подписи и селфита. И още веднъж, както при всички представяния на неговата „ История “, нямаше афектирани и недоволни. Ден по-рано Стоичков взе участие в огромен състезателен празник в центъра на Бургас. И знамение – най-успелият български футболист изпускаше дузпи! След като даде старт на първия мач от шампионата на малчуганите, на почивката децата го приканиха да им бие наказателни удари. Помните ли какъв брой пъти Стоичков е изпускал от бялата точка? Два или три пъти - единствено най-големите статистици могат да кажат. Осем деца се подредиха пред именитата левачка и само последният не хвана удара на усмихнатия Стоичков! 

" Отказвам се от футбола “, изкрещя едно от децата. " Как по този начин ще се отказваш? Ти в този момент започваш! “, отвърна му Камата. " След като към избавил дузпа на Стоичков, няма какво повече да реализира “, тросна се дребният вратар. 

Всичко вървеше под слънце и дъжд. В началото на шампионата над центъра на Бургас се изсипа страховит проливен дъжд. Нито Стоичков, нито децата обаче се тормозиха. И… нито един от километричната опашка за подписи не си потегли. Домакинът на събитието Здравко Станчев, притежател на комерсиалния център „ Триа “, беше обезпечил прелестни условия за дребните. 

" Не се тормозете! Всички ще получите фотоси и подписи “, рече героят на деня, разписал 600 книги от своята „ История “, написана взаимно с Владимир Памуков и издадена от „ Софтпрес “. За събитието пристигна и бургаският кмет Димитър Николов, който също получи мини „ Златна топка “ – скъп спомен от непредвиден посетител. Финалният акомпанимент на съботната вечер бе среща с Андреа Джорджи, изпълнителен шеф на първокласния фешън тръст „ Армани Ексчейндж “. Веднага Стоичков извади своя фланелка и написа дълго обръщение. Оказа се, че сеньор Джорджи е разпален почитател на Камата от десетилетия. А защо си приказваха на четири очи? „ Ще видите, може да измислим нещо “, загадъчно сподели Стоичков. Бургаските вечери за Камата към този момент завършиха. Но с обещанието, че скоро ще се върне. Турбуленцията към Стоичков обаче не стопира. Още вечерта Кавалерът на „ Златната топка “ отпътува за Будапеща, където в сряда ще разяснява мача Севиля – Рома, финала в Лига Европа. След това му следва и най-големият дуел Манчестър Сити – Интер в Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР