Христо Стоичков, Карл Люис и кметът на Пазарджик Тодор Попов

...
Христо Стоичков, Карл Люис и кметът на Пазарджик Тодор Попов
Коментари Харесай

Христо Стоичков и Карл Люис запалиха „Вечния пламък на мира“ в „Градината на света“ в Пазарджик

Христо Стоичков, Карл Люис и кметът на Пазарджик Тодор Попов възпламениха „ Вечния пламък на мира “ в новоткритата „ Градина на света “ на публична гала в парк остров „ Свобода “ в Пазарджик.

Това е огромен план на община Пазарджик, чиято „ първа копка “ бе направена на днешната дата през 2022 година от кмета на Пазарджик Тодор Попов и известният български футболист Христо Стоичков с обръщение за международен мир.

На церемонията участваха заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, посланици, консули, дипломати, народни представители, изявени български спортисти, измежду които Христо Стоичков, Таня Богомилова-Дангалакова и Ренета Камберова.

Преди церемонията молебен за здраве, благоденствие и мир отслужи Знеполският свещеник Арсений, а внушителен танцов състав „ Чудесия “ сервира привет към всички присъстващи.

Носителят на девет златни олимпийски медала Карл Люис и притежател на званието „ Почетен факлоносец на мира “ към този момент има специфичен ъгъл с неговите букви, направени от растението червен кисел бодил, в непосредствена непосредственост с къта на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Пред гостите на церемонията Тодор Попов дефинира днешния ден като исторически за Пазарджик.

„ Тази градина ще остане тук и след 100 години и ние ще имаме достойнството да сме тези, които са сложили нейното начало. Тя ще бъде една от визитните картички на нашия град “, съобщи кметът.

Той благодари за поддръжката на Христо Стоичков и Карл Люис и акцентира, че двамата спортисти са ентусиазъм за милиони хора по света. Попов подари на американския спортист картина с петте олимпийски кръга, направена от 61 позлатени български розови пъпки и изясни, че в броя им има символика, защото Карл Люис е роден през 1961 година.

Христо Стоичков сподели, че България е раждала и ще ражда велики първенци, които са „ воювали на спортните терени против велики сили “. Той сервира като подарък на Люис своята „ Златна топка “.

Карл Люис поздрави присъстващите стотици поданици и посетители на Пазарджик. Той уточни, че от през днешния ден „ Пазарджик е подложен на международната карта на мира “. Нищо не може да бъде по-силно от едно обръщение за мир, добави Люис. Той показа, че като дете е свирел на виоленчело и изрази насладата си, че програмата продължава с концерт на симфоничния оркестър на Пазарджик.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР