Христо Стоичков беше интервюиран от ФИФА по повод участието на

...
Христо Стоичков беше интервюиран от ФИФА по повод участието на
Коментари Харесай

Стоичков: Оптимист съм, въпреки че България страда много години

Христо Стоичков беше интервюиран от ФИФА във връзка присъединяване на " лъвовете " в шампионата FIFA Series 2024, който се организира в Азербайджан.

България завърши присъединяване в Баку с победа над Танзания с 1:0 и тъждество 1:1 против домакина Азербайджан.

" България страда към този момент доста години ", сподели Стоичков за уеб страницата на ФИФА.

" Винаги споделям на футболистите от настоящия народен тим да не се пробват да ни копират. Те би трябвало да намерят своя личен път и това включва упорита работа и мислене за това какво би трябвало да създадат, с цел да се подобрят. Ако се опитат да ни копират, това единствено ще окаже напън върху тях, а когато това се случи, нещата нормално не се получават ", сподели той.

Стоичков призна, че се пробва да оказва помощ на играчите.

" Опитвам се да им давам препоръки, само че единствено в случай че ме питат. Харесва им да са с мен и аз им демонстрирам любовта, от която се нуждаят и която е толкоз значима за тях. Близо сме ", споделя още някогашната звезда на ЦСКА и Барселона.

Относно новия шампионат FIFA Series Стоичков съобщи:

" Това са интернационалните мачове и би трябвало да се възползваш оптимално. Факт е, че става по-трудно да се провеждат интернационалните срещи, само че точно такава опция дава шампионатът FIFA Series. Става все по-трудно да се намерят огромни тимове, против които да играеш, и тези шампионати оказват помощ на по-младите играчи, като им дават късмет да се състезават и да се учат. Във ФИФА би трябвало да бъдат приветствани за желанието им да го създадат. Това в действителност ще помогне на всички участващи тимове и знам, че от ФИФА са положили доста работа в това. Поздравления от мен ", прибавя носителят на Златната топка.

Той сподели, че е оптимист и се надява България да се върне на огромен конгрес скоро.

" Аз съм оптимист и виждам България един ден да се върне на огромно състезание. Искам да отида на стадион с 40 000 или 50 000 души и да чувам националния химн на моята страна преди началото на мача и да изпитам тази страст. Надявам се това да се случи скоро, само че би трябвало да свършим доста работа на всички равнища ", приключи Стоичков.
 Стана ясно къде е екипа на Стоичков от мача на Уембли
Стана ясно къде е екипа на Стоичков от мача на Уембли

Интересни обстоятелства споделени от Дарън Андъртън
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР