Христо Мутафчиев обвинява проф. Велислав Минеков в откровени лъжи и

...
Христо Мутафчиев обвинява проф. Велислав Минеков в откровени лъжи и
Коментари Харесай

Мутафчиев скочи на Минеков, призив към Радев

Христо Мутафчиев упреква проф. Велислав Минеков в откровени неистини и уронване престижа на работещите в бранша. Председателят на Съюза на артистите разгласява остро писмо, в което осъжда дейностите на министъра на културата. 

Ето и пълния текст на писмото:
-->
Съюзът на артистите в България се причислява солидарно към всички, сътрудници от Драматично - куклен спектакъл " Иван Радоев " - Плевен и от Народния спектакъл „ Иван Вазов “, които изпратиха и до нас отворените си писма срещу системните нападки и обиди към тях от страна на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

Напомняме на министър Минеков, че нашата организация е длъжна да утвърждава престижа на театралните изкуства в страната и отвън нея, да пази създателите и чиновниците при накърняване на професионалното им достолепие, според което намираме за неприемливи и изключително несъответстващи всевъзможни обществени изявления, подмятания, погрешни изказвания, откровени неистини и внушения, които уронват престижа на работещите в нашия бранш.

Осъждаме остро измененията, които екипът на Министерството на културата одобри в Наредба № Н-5  от 27 юни, 2007 година за изискванията и реда за осъществяване на състезания за даване на средства от Национален фонд " Култура ", нанасяйки непоправими вреди на целия самостоятелен културен бранш! Осъждаме остро предложенията за промени в Наредба № Н-4 от 14 юни, 2007 година за осъществяване на състезанията за шефове на държавните културни институти, които екипът на Министерството разгласява за публично разискване в дните сред празниците.

Осъждаме изрично и остро всички несъответстващи дейности и обществени изявления на Министерството на културата и отправяме молба за незабавна интервенция от страна на Президентската институция, за да опитаме дружно да спасим този по този начин характерен бранш в живота на българина, до момента в който към момента не е прекомерно късно! Време е някой да пусне противопожарната завеса!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР