Христо Иванов звучеше като анализатор, а думите му за предсрочни

...
Христо Иванов звучеше като анализатор, а думите му за предсрочни
Коментари Харесай

Социолози за искрите между Радев-Петков: Този парламент може да роди нова конфигурация

Христо Иванов звучеше като анализатор, а думите му за предварителни избори не бяха опасност. Нормално е да се приказва – имаме комплицирана настройка. Засега обединението наподобява нежна, само че може да се окаже жилави. Рано е да се приказва за предварителни парламентарни избори. Нито държавното управление, нито ГЕРБ и Движение за права и свободи да са в комфортна позиция за избори, по тази причина в този момент не мисля че ще има. Това съобщи пред " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия социологът Димитър Ганев

" Демократична България " ще бъде от първите отделили се при разделяне в обединението. Този парламент може да роди нова настройка, сподели още той.

" Това е мъчно формирано държавно управление и ръководи след наслагване на рецесии, а не липсват и вътрешни рецесии. Синята и алената традиция са събрани в едно ", разкри социологът Първан Симеонов.

" И двете страни – президент и министър председател печелят от сегашната обстановка. Нормални и предстоящи са искрите сред двете институции. По тематиката за районен съд Македония – Румен Радев гледа от историческата позиция, а Кирил Петков от по-прагматичната ", добави социологът.

Според Симеонов е обикновено Радев да се разграничи от дейностите на държавното управление.

" Този кабинет не чегърташе ГЕРБ, те започнаха да чегъртат фрагментите на служебното държавното управление ", заяви Ганев.

Ако Радев не реагира на гафовете на държавното управление, то той ще носи следствията. Има опция част от доверието към държавното управление да се отдръпна, в случай че не престават искрите сред институциите, тъй като от гласоподавателите са дали своят вот за " Продължаваме промяната " точно поради Радев.

Според Симеонов би трябвало да свикнем с новия жанр на реформаторското ръководство.

Ганев разкри, че промени се вършат при започване на държавното управление, а не след 6 месеца, поради високия заем на доверие от хората. Септември ще е по-трудно да се прокара една по-мащабна промяна.

Първан Симеонов счита, че държавното управление не би трябвало да потъва в дребните тематики.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР