Христо Иванов отказа да каже кого от вече обявените имена

...
Христо Иванов отказа да каже кого от вече обявените имена
Коментари Харесай

Иванов предупреди за напрежение в коалицията, ако не излъчат обща кандидатура за шеф на БНБ

Христо Иванов отхвърли да каже кого от към този момент оповестените имена – Андрей Гюров („ Продължаваме Промяната “) и Любомир Каримански („ ИТН “) биха подкрепили от Демократична България. Аргументацията му е, че всичко може да се промени в последните минути, а номинациите публично би трябвало да бъдат импортирани до 18 ч. през днешния ден. Иванов разгласи обаче, че от „ Демократична България “ няма да имат обособена кандидатура.

„ Аз считам, че би трябвало да се направи всичко допустимо да се реализира консенсус “, съобщи той.

По думите му това, че има двама претенденти единствено по себе си не е проблем. „ В случая обаче би трябвало да се имат поради и гласовете от опозицията, тъй като поддръжка за един от претендентите ще сложи доста тежки въпроси “, счита Иванов. Той даде образец с това, че опозицията е гласувала за предлагането на Има Такъв Народ за нова процедура за лъчение на претендентите за гуверньор на Българска народна банка.

„ Призивът ни е да се реализира обединяване в границите на обединението, тъй като би трябвало ясно да осъзнаваме риска от излизането отвън главния принцип на тази коалиция – реализиране на общи болшинства по значими въпроси “, сподели още Иванов.

Той дефинира ръководството на финансовата система като фундаментален въпрос, по който не трябва да се позволява разединение в обединението, а „ прекосяването в положение на плаващи болшинства “ ще има последствия.

Оказа се, че това. Две от четирите партии в ръководещото болшинство имат разминавания за това кой да стане началник на Българска народна банка - Има Такъв Народ упорстват това да е икономическият им специалист Любомир Каримански, а от „ Продължаваме промяната “ желаят поста да заеме Андрей Гюров, ръководител на парламентарната бюджетна комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР