Христо Иванов: ИТН създават хаос, а ГЕРБ го играят –

...
Христо Иванов: ИТН създават хаос, а ГЕРБ го играят –
Коментари Харесай

И Христо Иванов видя сътрудничество между ИТН и ГЕРБ в стил добро ченге - лошо ченге

Христо Иванов: Има Такъв Народ основават безпорядък, а ГЕРБ го играят – ред в хаоса

" Това, което се видя е, че Има Такъв Народ основават безпорядък, а ГЕРБ се пробват да го играят – реда в хаоса ". Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.
 Преди Председателския съвет в Народното събрание: Надеждите и надприказването Преди Председателския съвет в Народното събрание: Надеждите и надприказването
Депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на партията Томислав Дончев беше сбит на влизане в Народното събрание (НС) преди заседан...

Иванов разясни, че е било значимо Народното събрание да гласоподава дали Пламен Николов ще е министър председател или не, с цел да бъде завършена процедурата и да няма правно съображение за оборване. Но партията на Слави Трифонов не влезе в пленарна зала, а в началото и ГЕРБ не взе участие в съставянето на кворум. После нещата се оправиха, откакто се потегли на поименно броене, добави Иванов.

По думите му, Има Такъв Народ дестабилизират конституционния ред в страната и от това се възползва ГЕРБ. Задайте си въпроса кой в действителност връща ГЕРБ на власт, в случай, че Има Такъв Народ отхвърлят диалози на партиите отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи за третия мандат, уточни Христо Иванов. Какво ще стане с третия мандат зависи от Има Такъв Народ. Ако Има Такъв Народ са подготвени да беседват за, което да преведе страната през рецесиите, тогава с третия мандат можем да го направи, сподели Христо Иванов. Ако желаят да тласнат страната към изборите, това ще стане, акцентира депутатът.

За Христо Иванов не са алтернатива гласове от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ако партиите отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи имат подготвеност да седнем, да беседваме и да търсим изцяло съглашение за въпросите, могат да се създадат обикновено, добави той.

" Идеята, че ние сме длъжни на някого да влагаме най-скъпото нещо, което си дават за нас хората – доверието си в хора, които нямат биография, които наподобяват идеалните сложени лица, без да зададем нито един въпрос – но това е парадокс, парадокс. Този път с третия мандат сме длъжни да седнем да преговаряме, да намерим авансово посредством отстъпки, посредством разсъдък решение и формула, която дава отговор на всички въпроси, тогава можем да имаме държавно управление с третия мандат и да управляваме страната. Ако някои желае да заложи на хаоса и в случай че някои мисли, че хаосът ще му помогне на него – прав му път, само че дано гласоподавателите да го видят това нещо ", отсече Христо Иванов.
 Журналист: Има Такъв Народ и ГЕРБ работят дружно, с цел да блокират сформиране на каквото и да е държавно управление Журналист: Има Такъв Народ и ГЕРБ работят дружно, с цел да блокират сформиране на каквото и да е държавно управление
" Действията на ГЕРБ и " ИТН " (ИТН) на процедура целят да блокират юридически както връчването на идващ мандат, по този начин и в пер...

Той не желае да влиза в хипотези на кого ще бъде даден третия мандат. Нека да седнем да беседваме, в случай че има воля за ръководство. Ние не се опасяваме от избори. Трябва да се направи съглашение, ясно структурирано, с текст, ясна отговорности и задължения, настоя Иванов.

" Нека да е ясно кой с какво се ангажира, кой каква отговорност носи, кой ще извършва тези неща и тогава всеки може да застане пред своите гласоподаватели и да изясни своите дейности. А не някои да ми споделя тъй като аз съм звезда, вие единствено ще слушкате, аз ще ви споделям защо да гласувате, ето ви тук един чувал с котки – гласувайте за него, това е парадокс. Трябва да търсим сечение сред хора, които не цепят никакъв опит и биография ", акцентира Иванов.

Той настоя да бъде формирано държавно управление от хора, които са способни да ползват сложни политики и да се опълчват на мафията в България. " Няма по какъв начин да вземем някакви хора без биография и да кажем – в този момент ще пробваме този или оня на предната линия на бойното поле против мафията – не скърбя. Моите гласоподаватели с безусловно право биха ме пребили с камъни, в случай че аз гласоподавам за хора без биографии и за хора, за които никой нищо не знае, а за тези от тях, които знаем ми се изправят косите – оправдавам се доста ", приключи Христо Иванов.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР