Христо Иванов е взривил обстановката на финала на преговорите, точно

...
Христо Иванов е взривил обстановката на финала на преговорите, точно
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Христо Иванов взриви обстановката. Защо.


Христо Иванов е взривил ситуацията на финала на договарянията, тъкмо преди да се реализира единодушие за нов кабинет. Защо? Това се пита Слави Трифонов, който още веднъж разяснява значими за страната неща във Facebook.

Лидерът на „ ИТН “ твърди още, че той си служи с обстоятелства, а другите – с неистини и интриги. И че в случай че се отиде на нови избори, винага ще е на „ Демократична България “.

Какво написа Трифонов:

„ Бързоразвиващите се събития в последните два дни в действителност демонстрират, че политиката е мръсна игра, само че мръсната игра съществува, единствено тъй като се играе от мръсни хора.

Далеч по-просто е човек да се опира на обстоятелства, а не на интриги, неистини, внушения, упоритости, мечти и стремежи. Така че обстоятелствата са следните:

Суверенът по този начин е решил - има такива партии в Народното събрание, политическа партия „ ИТН “ е преди всичко и доста мъчно ще се сформира държавно управление. Направихме всичко належащо да има диалози с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на публицистите и пред очите на обществото.

Впоследствие имаше експертни срещи по браншове без Движение за права и свободи и ГЕРБ. Ще го кажа още един път – без Движение за права и свободи и ГЕРБ. И тъкмо сега, в който тези диалози не престават, без Движение за права и свободи и ГЕРБ, тъкмо сега, в който е допустимо да има съглашение, реализира се единодушие, в това число за по този начин наречената правосъдна промяна, основава се опция да има държавно управление и успокоение в страната, тъкмо в този миг Христо Иванов взема решение да взриви ситуацията и да сложи под подозрение постигнатото досега и да ускори страната към нови избори.

Ние и " Демократична България " еднообразно считаме, че е нужна дълбока правосъдна промяна, поради въздействието на Движение за права и свободи и ГЕРБ. Ние и " Демократична България " еднообразно считаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата би трябвало да бъдат закрити, поради опорочаването им от Движение за права и свободи и ГЕРБ. Ние и " Демократична България " еднообразно считаме, че столът на основния прокурор му е значителен, поради въздействието на Движение за права и свободи. И в този момент с тези си дейности Христо Иванов може да спре тези промени. Аз запитвам: Кой тогава е Движение за права и свободи?

Защо го прави това? Нямам никаква визия. Мога единствено да предсказвам, а аз към този момент споделих, а и по принцип съм подобен човек, че се допирам на обстоятелства, а не на гадания. Факт е, че в случай че не се върне здравият разсъдък и те не се сетят кой е главният зложелател, ще се отиде към предварителни избори и виновността за това ще е тяхна “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР