Христо и Стоян Кабашки са задържани през 2021 г. у

...
Христо и Стоян Кабашки са задържани през 2021 г. у
Коментари Харесай

Баща и син от Съединение осъдени на по 62 г. затвор в Гърция за трафик на мигранти

Христо и Стоян Кабашки са арестувани през 2021 година у нас с издадена от южната ни съседка Европейска заповед за арест 
53-годишният предприемач от Съединение Христо Кабашки и синът му Стоян, който е на 32 година, излежават присъди от по 62 години в Гърция за трафик на мигранти. Съдебните решения за това са влезнали в действие в края на януари и двамата към този момент са в пандиза в Солун.

Христо Кабашки е притежател на една от локалните кабелни малките екрани. Името му е попадало неведнъж в полицейските сводки, арестуван е за безчинство, а през 2009 година подаде сигнал, че синът му Христо е похитен, само че съумял да избяга.

Според решението на съда в Солун двамата са забъркани в проведена незаконна група за незаконен транспорт на мигранти, сбъднат от юни 2019-а до 7 август с. година, когато е засечен трафик на гръцко-турската граница в окръг Еврос. Бащата  и синът са арестувани у нас по издадена от Гърция Европейска заповед за арест през лятото на 2021 година и екстрадирани. Христо и Стоян Кабашки за приети за отговорни в превозването на 28 чужденци. Наказанието е по 2 години на мигрант, или общо 56, останалите 6 са за присъединяване в проведена незаконна група.

По информация на " 24 часа " в групата са забъркани и грузинци, а бащата и синът от Съединение са осигурявали колите, с които са пътували чужденците.

Още един мъж от Съединение - 57-годишният Васил Гъдев, е екстрадиран в Гърция също по обвиняване в трафик на мигранти, само че данни, дали е наказан, на този стадий няма. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР