Християнството е сравнително ново за Азия, но днес около 30%

...
Християнството е сравнително ново за Азия, но днес около 30%
Коментари Харесай

Коледа в Корея: Религиозни традиции и храни

Християнството е относително ново за Азия, само че през днешния ден към 30% от популацията на Южна Корея е християнско. Следователно Коледа се чества от християнските корейски фамилии и също е формален празник (въпреки че Южна Корея е публично будистка).

Южна Корея е единствената източноазиатска страна, която признава Коледа за народен празник, по тази причина учебните заведения, бизнес и държавните служби са затворени на Коледа.

Магазините остават отворени и коледният празник нормално не им обезпечава продължителна зимна отмора, както постоянно се случва в други страни и култури.

Коледа е неразрешена в Северна Корея и по тази причина живеещите в там не могат да украсяват или честват по някакъв метод празника.

Религиозни обичаи

 Традиции и храни в Кореа

Южнокорейските християни честват Коледа по сходство на метода, по който празникът се чества и тук, само че с по-малък акцент върху дарове и украшения и повече акцент върху религиозните обичаи, които са в основата на празника.

В Корея Коледа е на първо място набожен празник и по-малко опрощение за извършване на покупки и харчене като цяло. Семействата могат да участват на литургия или църковна работа в Бъдни вечер или Коледа (или и двете), а коледните празненства са известни за младите християни на Бъдни вечер.

Дядо Коледа е известен измежду децата в Корея (известен е като Санта Харабуее) и носи или червен или наследник костюм на Дядо Коледа. Децата го познават като щастлива фигура на дядо, който раздава дарове, а магазините наемат Дядо Коледа, с цел да поздравят купувачите и да раздадат шоколад и бонбони.

Хората в Корея нормално си разменят дарове на Бъдни вечер и вместо купища е всекидневно всеки да получава по един.

Храни и ястия

 Коледа в Корея: религиозни обичаи и храни

Някои фамилии честват Коледа с храна и събирания в домовете, само че корейците също честват Коледа, като излизат. Ресторантите са заети на Коледа, защото се счита за сантиментална отмора за двойки (също като Свети Валентин), а тематичните паркове и шоу стратегии имат специфични коледни събития.

Коледните бюфети са известни в Сеул и доста поданици резервират своите коледни трапези много преди празника. Възможно е да намерите всичко - от обичайна печена пуйка, до суши и ракови крайници.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР