Християните трябва да се молят принц Джордж да е гей,

...
Християните трябва да се молят принц Джордж да е гей,
Коментари Харесай

Известен в Англия свещеник призова британците да се молят принц Джордж да е гей

Християните би трябвало да се молят принц Джордж да е гей, с цел да провокира повече поддръжка за легализиране на хомосексуалните бракове в границите на англиканската черква. Това съобщи върховен чиновник на Англиканската черква – Кевин Холдсуърт, който е началник на катедралата „ Св. Мери “ в Глазгоу и който е прочут като покровител на правата на хомосексуалните. Холдсуърт изрази позицията си в своя персонален блог, написа The Guardian.
Точните думи на свещеника са, че християните би трябвало да се молят " Господ да благослови принц Джордж да изпитва обич към изтънчени млади господа, когато порасне ". Според него, кралска гей женитба би улеснила нещата с приемането в Англиканската черква на хомосексуалните, само че за това ще би трябвало да се чака дълго – 25 години да вземем за пример, прибавя Холдсуърт.
Моментално последва реакция към тази позиция. Бившият капелан на кралицата Гавин Ашендън съобщи, че думите на Холдсуърт съставляват " теологичен еквивалент на проклинание ".
" Да се молиш принц Джордж да израсте с такива пристрастености е да искаш да бъде подценена неговата конституционна и персонална роля, тъй като част от упованията към него са да сътвори правоприемник дружно с жена, която обича ", безапелационен беше Ашендън.
Всъщност позицията на Холдсуърт е част от разсъждения в девет точки по какъв начин хомосексуалните да бъдат признати като равноправни хора от Англиканската черква.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР