Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на

...
Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на
Коментари Харесай

Външно осигурява жилище на бития Християн от Охрид

Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи /МВнР/ ще му даде. Това стана ясно от изказване на служебния министър на външните работи Николай Милков. 

Настаняването ще се случи до няколко дни, като в това време Министерство на външните работи е отпуснало и дневни пари на Пендиков. Средствата ще разрешат на него и майка му да се устоят, до момента в който са в България. Двамата считат, че все още има опасност за тях в Република Северна Македония.

Предстои среща на Пендиков със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, на която да бъде конкретизирано в каква степен и дали на него му е нужна защита на територията на страната ни, с цел да не стане той жертва на провокация, сподели още министърът на външните работи.

Християн Пендиков беше атакуван на 19 януари 2023 година в Охрид, а на идващия ден бе превозен до България с държавния аероплан „ Фалкон “. Пендиков бе признат във ВМА с голям брой пострадвания в региона на лицето и тялото. Младият мъж бе изписан от болничното заведение на 6 февруари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР