Храносмилането е жизнено важен процес, от който зависи качеството ни

...
Храносмилането е жизнено важен процес, от който зависи качеството ни
Коментари Харесай

Пийте това всяка сутрин за безпроблемно храносмилане

Храносмилането е витално значим развой, от който зависи качеството ни на живот. Ако то не работи добре, вероятността да страда целият организъм е огромна. От положителното храносмилане зависят всички процеси в тялото, защото с помощта на обикновено протичащите храносмилателни функционалности се доставят нужните хранителни субстанции на организма. От положителното храносмилане зависи какъв брой сила ще имате, дали ще поддържате здравословно тегло, дали ще страдате от хранителни и витаминни дефицити и дали ще имате риск от отключване на хронични болести. От вярното и оптимално храносмилане зависи и работата на имунната система, осведоми Флагман.

Един от признаците на неприятно храносмилане е запекът. Овладяването му е от решаващо значение за подобряването на перисталтиката на червата и вярното филтриране на организма. Фибрите в храненето са макронутриент, който оказва благотворно въздействие върху храносмилането и облекчаването на запека.

Зареждането на тялото с обилие от фибри заран на гладно може да способства за облекчаването на запека, ускоряването на метаболизма, изчистването на червата и стимулиране на техните придвижвания, както и поддържане на потребните чревни бактерии.

Вместо да посягате към кафето заран на гладно, можете да се обърнете към една надалеч по-здравословна опция, основана на фибри, минерали и витамини.

Смутито, което можете да си приготвяте всяка заран на гладно за положително храносмилане включва кокосова вода, коктейл от зелени зеленчуци и лимонен сок с допълнение от пикантни подправки, благодарение на които да активирате мързеливите си вътрешности.

Какво съдържа смутито за положително храносмилане:
1 чаша спанак; половин чаша замразен или свеж ананас; 1 чаша краставица (нарязана); 20 г свеж корен джинджифил; 1 супена лъжица лимонен сок; 1 и половина чаши кокосова вода.

Смесете всички съставки в блендер до приемане на гладка и хомогенна примес. Пийте смутито всяка заран на гладно, като изчакате най-малко 30 минути преди да закусите. Чак тогава може да изпиете и кафето си. Това е здравословен метод за старт на деня, който не покачва киселинността в организма, както се случва при пиянство на кафе на гладно.

Съставките в смутито за положително храносмилане съдържат пребиотични детайли и фибри, които подтикват работата на червата. Ананасът съдържа естествени храносмилателни ензими, които улесняват обработката на храната. Зеленчуците, цитрусовият сок, джинджифилът са извънредно богати на витамини, минерали и антиоксиданти, които имат своята незаменима роля в обмяната на веществата и качествената работа на храносмилателния тракт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР