Хранителните продукти в Румъния и Полша са по-евтини от тези

...
Хранителните продукти в Румъния и Полша са по-евтини от тези
Коментари Харесай

Храната в Румъния и Полша по-евтина от тази в България

Хранителните артикули в Румъния и Полша са по-евтини от тези в България, демонстрира разбор на статистическата организация на Европейски Съюз Евростат, оповестен в Европейски Съюз. Въпреки че приходите на българите са 50 на 100 от средноевропейските, цените на храните са 76 на 100 от междинните в Европейски Съюз.

В България тютюневите произведения и алкохолът са най-евтини в Европа, като прави усещане, че цигарите у нас са на половина на тези в Европейски Съюз, а алкохолът е към 26% по-евтин. Що се отнася до питателните артикули, България е скъсила ценовите разлики. Яйцата и млечните артикули се продават на средноевропейските цени, като те са единствено 2% под тях, пресмята „ Флагман “.

Месото в България е по-евтино с 36% от европейското, хлябът и хлебните произведения - с 38%. Хлябът и зърнените храни в Румъния са да вземем за пример на половина по-ниски от европейските, до момента в който месото в Полша е най-евтино в Европа. Млякото и яйцата са по-евтини в Полша, Литва, Чехия и Англия. Храната продължава да е най-скъпа в Дания - с към 1/3 над междинните европейски стойности, следвана от Люксембург и Австрия, където цените са с 1/4 над междинните и Финландия, Швеция и Ирландия - към 1/5 над европейските.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР