Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Атина и Солун,

...
Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Атина и Солун,
Коментари Харесай

Анархисти заплашиха, че ще отровят храните в гръцки магазини

Хранителни артикули са изтеглени от супермаркети в Атина и Солун, откакто в гръцки анархистки уебсайт били оповестени закани за заразяването им с отровни субстанции, оповестиха през днешния ден гръцките медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Според известие на гръцката полиция службата за битка с тероризма проверява случая и се пробва да открие и арестува причинителите, които настояват, че са инжектирали солна киселина в безалкохолни питиета, прясно мляко и наденици на три компании.

Анархистката група, наречена " Зелено-черни подпалвачи ", декларирала, че има намерение да върне инфектираните артикули на рафтовете в супермаркетите сред 20 и 24 декември.

Като защитна мярка гръцката Агенция за надзор на храните е предложила евакуиране на избрани артикули от магазините и е призовала клиентите да не ги употребяват в околните дни.

Подобни закани бяха отправени от анархисти и през 2013 година и 2016 година преди Коледните празници и хиляди артикули бяха изтеглени от супермаркетите. Предишните следствия не откриха отровни субстанции, само че все пак управляващите одобряват опасността съществено, отбелязва вестникът.

В Германия наскоро беше задържан мъж, който искаше 10 млн. евро, с цел да не токсини бебешки храни в магазинната мрежа. Това провокира съществени терзания в бундесрепубликата. Тогава полицията фактически откри мощно отровни артикули, които биха могли да лишават човешки живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР