Хранителни и фармацевтични биотехнологии“ е новата бакалавърска програма в Университета

...
Хранителни и фармацевтични биотехнологии“ е новата бакалавърска програма в Университета
Коментари Харесай

УХТ открива нова специалност ‒ Хранителни и фармацевтични биотехнологии

„ Хранителни и фармацевтични биотехнологии “ е новата бакалавърска стратегия в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Обучението ще започва през новата академична 2024/2025 година Иновативната бакалавърска стратегия се разкрива към катедра „ Биотехнология “ и е с дълготрайност 4 години.

Дипломираните бакалаври в „ Хранителни и фармацевтични биотехнологии “ са висококвалифицирани експерти с неповторим профил, което ги прави мощно конкурентноспособни и усилва опциите им за реализация на пазара на труда. С добитите задълбочени научно-теоретични биохимични, микробиологични и молекулярно-генетични знания и практични умения приключилите ще могат да ползват най-съвременните биотехнологични способи при приемане на медикаменти, биоингредиенти за безвредни и здравословни храни и питиета, ефикасни агробиопродукти, биоматериали с невисок въглероден отпечатък и други

Съвременният живот наложи нуждата от подобен вид фрагменти, които са нужни за бизнеса и за науката, разяснява зам.-ректорът по образователна активност проф. Георги Костов. Според него образователният проект е мултидисциплинарен и е тясно съгласуван с потребностите на промишлеността и научните организации. Това ще разреши на дипломираните бакалаври да провеждат и организират софтуерни процеси в индустриални условия в разнообразни фармацевтични, хранително-вкусови и биотехнологични предприятия, профилирани микробиологични, аналитични, медико-биологични и контролни лаборатории, научноизследователски организации, компании за осъществяване на клинични проучвания, сертифициращи компании, както и в държавни институции, обслужващи секторите „ Безопасност на храни “, „ Здравеопазване “, „ Екология “ и „ Образование “.

Зам.-ректорът посочи, че катедра „ Биотехнология “ има над 50 години обичаи в образованието на бакалаври, магистри и доктори и е мечтан и почитан сътрудник по редица интернационалните и национални планове. Преподавателите от катедрата са с богат професионален и проучвателен опит в разнообразни области на модерната просвета и имат упоритост да приготвят експерти, които желаят да градят кариера в областта на биотехнологиите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР