Храните, приготвени със сух жълт брашнен червей - било то

...
Храните, приготвени със сух жълт брашнен червей - било то
Коментари Харесай

Червеят става част от трапезата на европееца

Храните, приготвени със изсъхнал жълт брашнен червей - било то енергийни блокчета, тестени произведения или бисквити - скоро могат да попаднат на рафтовете на питателните магазини в Европа.

(EFSA) заяви, че съгласно оценката жълтият брашнен червей, или целият като изсушено насекомо, или под формата на прахуляк, е кадърен за консумация от индивида след заявление от френската компания за развъждане на инсекти Micronutris, съобщи БГНЕС.

Жълтият брашнен червей - или ларва на Tenebrio molitor - е тип насекомо в стадия на ларвите. Принадлежи към фамилията на тъмните бръмбари, състои се „ най-вече от протеини, мазнини и фибри “, установи заключението на специалистите, само че предизвестява, че би трябвало да се създадат повече проучвания за вероятни алергични реакции към насекомите.

Това беше първата цялостна оценка на организацията със седалище в Италия за „ хранителен артикул, получен от инсекти “. Сега от Европейската комисия и държавите-членки на Европейския съюз зависи дали ще дадат утвърждение.

Насекомите са добър източник на и развъждането им е по-благоприятно за климата от това на другите животни. Но - с дребни изключения - питателните артикули, основани на инсекти, са необичайност в Европейски Съюз.

„ Съществуват когнитивни аргументи, произлизащи от нашия обществен и културен опит, който кара мисълта за ястие на инсекти да отблъсква доста европейци “, сподели Джовани Согари от Университета в Парма и добави: " С времето и експозицията такива настройки могат да се трансформират ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР