Храните, алкохолът и цигарите поскъпват сериозно в страните от еврозоната.

...
Храните, алкохолът и цигарите поскъпват сериозно в страните от еврозоната.
Коментари Харесай

Евростат: Храните, алкохолът и цигарите поскъпват сериозно в еврозоната

Храните, алкохолът и цигарите нарастват съществено в страните от еврозоната. Въпреки това годишната инфлация остава на равнище от един % през август, сочат данните на Евростат, представени от БНР. Това е доста под целевото равнище на Европейската централна банка от покрай два %.

Над два % е било повишаването на храните, алкохола и цигарите в 19-те страни от валутния съюз, сочат данните на Евростат. През август поевтиняване има при силата. Останалите промишлени артикули са по-скъпи по отношение на година по-рано, само че не и съпоставено с предходния месец.

През последните няколко месеца се виждат тревожни сигнали за стопанската система в еврозоната поради слабия напредък и ниската инфлация.

В края на 2018 година Европейската централна банка спря програмата за изкупуване на активи, само че мнозина анализатори чакат нейното възобновяване, с цел да се налеят нови тласъци в стопанската система. Не е изключено през септември и да забележим намаляване на депозитните лихви в еврозоната, безапелационни са специалистите. През юли гуверньорът Марио Драги даде сигнал, че може да има нови стопански тласъци. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР