Храненето може да се раздели в две основни направления -

...
Храненето може да се раздели в две основни направления -
Коментари Харесай

Разнообразното хранене може да ни предпази от грип

Храненето може да се раздели в две съществени посоки - за предварителна защита и за терапия при болест. При грипните епидемии разнообразното хранене може да бъде и предварителна защита , стана ясно от думите на общопрактикуващия доктор и диетолог проф. Донка Байкова пред Българска национална телевизия.

Добре е да консумираме пълноценни белтъчни източници, а да поддържаме положително уравновесено хранене - яйца, риба, леки птичи меса и пилешка чорба. Съветът е да се употребяват доста зеленчуци и плодове , тъй като те са богати на витамини и минерали.
Няма нищо по-добро от тиква, ябълка и цитрусите . Пълнозърнести храни - булгур, пълнозърнест ориз, царевични артикули, киноа, просо и доста и разнообразни семена . Задължително се предлагат ядки, поучава диетологът.

 В Перник учебните заведения затворени до сряда поради грипа
В Перник учебните заведения затворени до сряда поради грипа

Пикът на грипа се чака края на месеца

Проф. Байкова поучава при разболяване да минаваме към по-леко хранене - доста плодове и зеленчуци. Поне 2-4 кивита дневно, огромни количества лимонен или портокалов сок и пилешка чорба . Препоръчват се най-малко 1,5-2 литра приложимост на билкови чайове - бъз, лайка, мента, джинджифил и листа от плодове на къпина и малина .

Според общопрактикуващия доктор Гергана Николова при подозрения за грип е наложително да потърсим персоналния си доктор. Без някой да Ви в прегледал, не може да назначи терапия по телефона. Не е съществено . Би могло да се стартира противовирусна терапия, в случай че признаците са доста ясно изявени, сподели доктор Николова.

 Лекарите чакат грипа в края на месеца
Лекарите чакат грипа в края на месеца

Стотици минаха през грипния кабинет на ВМА

По думите й може да се употребяват и лекарства или билки, които ще повишаг имунната отбрана. Маската би трябвало да се сменя на час - час и половина, тъй като другояче се губи резултат. Важно е да се увеличи персоналната хигиена. Трябва да се мият постоянно ръцете със сапун и да се проветрява постоянно .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР