Храненето, добрите взаимоотношения и положителното отношение са фактори, които допринасят

...
Храненето, добрите взаимоотношения и положителното отношение са фактори, които допринасят
Коментари Харесай

5-мунутното упражнение, което правят хората от страната на дълголетието

Храненето, положителните взаимоотношения и позитивното отношение са фактори, които способстват за дълголетието, само че рецептата за дълъг и благополучен живот не може да работи без физическа интензивност.   Това е изводът на Хектор Гарсия и Франсеск Миралес, създатели на книгата Икигай: Японската загадка за дълъг и благополучен живот, за написването на която беседват с над 100 от най-възрастните хора в Окинава, Япония - зона с най-висока централизация на столетници в света.   Гарсия и Миралес дават визия за всекидневието на столетниците на Окинава, в това число за упражненията, които вършат, споделя CNBC.   „ Не е нужно да ходите на фитнес всеки ден или да бягате маратони “, пишат те. „ Както японските столетници ни демонстрират, всичко, от което се нуждаете, е Радио Тайсо “.

Става дума за 5-минутното упражнение, което хората в Япония вършат всеки ден.   Почти всички, които Гарсия и Миралес интервюират, споделят, че практикуват известното японско упражнение, което съществува от десетилетия. То носи това име, тъй като инструкциите за придвижванията са излъчени по радиото през 1929 г. 


„ Дори жителите на старческия дом, който посетихме, посвещаваха на това упражнение най-малко пет минути всеки ден, макар че някои го правеха от инвалидните си колички “, пишат създателите.
Днес Радио Тайсо към момента се излъчва всеки ден в 6:30 сутринта по една от най-старите радиостанции в Япония, NHK Radio 1, съгласно уебсайт, отдаден на упражнението.   Упражненията нормално се вършат в група, в това число в учебни заведения преди началото на часовете и в предприятия преди работа.   „ Едно от най-емблематичните Радио Тайсо придвижвания се състои в това просто да повдигнете ръцете си над главата си и по-късно да ги свалите надолу с кръгово придвижване “, пишат Гарсия и Миралес.   Упражненията са с ниска активност, могат да бъдат превъзходен метод да започнете деня си и тяхната съществена цел е „ насърчаването на дух на единение измежду участниците “.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР