Храната, която консумираме, може да ни даде нужните витамини и

...
Храната, която консумираме, може да ни даде нужните витамини и
Коментари Харесай

Eдни от най-здравословните храни

Храната, която консумираме, може да ни даде нужните витамини и минерали. Ето за какво би трябвало деликатно да я сортираме. Вижте кои са най-полезните храни и за какво:

Банани

Потенциалните изгоди за здравето от бананите включват: намаление на кръвното налягане, понижаване на риска от развиване на детска левкемия и поддържане на здравето на сърцето.

Бананите са богати на минерала калий, който е значим, защото спомага за поддържането на равнищата на течности в организма и контролира придвижването на хранителни субстанции и отпадъчни артикули вътре в клетките и отвън.

Калият също оказва помощ на мускулите да се свиват и нервните кафези да реагират. Той поддържа сърдечната активност и може да понижи резултата на натрий върху кръвното налягане.

Калият може да понижи риска от формиране на камъни в бъбреците. На собствен ред, здравите бъбреци подсигуряват, че вярното количество калий се съхранява в организма, написа iwoman.bg.

Червено цвекло

Цвеклото е богат източник на фолиева киселина и манган, а също по този начин съдържа тиамин, рибофлавин, витамин В-6, пантотенова киселина, холин, бетаин, магнезий, фосфор, калий, цинк, мед и селен.

Бок чой

Бок чой и другите зеленчуци от семейство кръстоцветни имат избрани противоракови свойства. Проучванията демонстрират, че хората, които ядат повече кръстоцветни зеленчуци, имат по-малък риск от развиване на рак на белия дроб, простатата, дебелото черво и рака на гърдата.

Желязото, фосфорът, калцият, магнезият, цинкът и витамин К в бок чой способстват за построяването и поддържането на структурата и здравината на костите.

Фолиевата киселина, калият, витамин С и наличието на витамин B-6, дружно с неналичието на холестерол, оказват помощ да се поддържа крепко сърце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР