Храмовете на молитвата, които е създала европейската цивилизация и които

...
Храмовете на молитвата, които е създала европейската цивилизация и които
Коментари Харесай

Тома Томов за „Нотр Дам” и храмовете на молитвата

Храмовете на молитвата, които е основала европейската цивилизация и които се вършат 100-200 години, са нещо необикновено. Това сподели в предаването „ Тази събота” по bTV журналистът и народен представител от Българска социалистическа партия Тома Томов във връзка следствията от пожара в парижката катедрала „ Нотр Дам”.

„ Ако във вселената има 3-4-5 неща, едно от тях е „ Парижката Света Богородица “. Става дума за самите основи на цивилизацията, към която принадлежим. Това е центърът на западната вселена”, съобщи той.
Продължават сриванията в „ Нотр дам ” Засегнат е олтарът в катедралата
„ Леля Ванга доста искаше да отиде в „ Парижката Света Богородица “, сподели още Тома Томов, който е бил непосредствен с Ванга. „ Тя споделяше: „ Моята майка е фараонка. Тя ме е изгубила по Нил и ми е определила среща в „ Парижката Света Богородица “. Тя това го е говорила и на Тодор Живков. Той желал да я прати под непознато име и тя споделяше: „ Как ще вървя аз като шпионка в Париж? “. Леля Ванга по някакъв метод беше обвързвана с „ Парижката Света Богородица “, показа той.
“Парижката Св. Богородица ” – история, реликви и културно завещание (СНИМКИ) Въпреки напъните на огнеборците, бижуто на готическата архитектура претърпя големи вреди от огненото злополучие
Томов разяснява и идното посещаване на папа Франциск в България след две седмици. „ Това е един неповторим човек, необикновено прям, мощен, прелестен човек”, посочи Томов. „ Общувал съм с двама папи, целувал съм им ръка, обаче той може би е най-близкият до мен най-малко “, сподели депутатът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР