Храм “Света Петка” в град Трън, който е в близост

...
Храм “Света Петка” в град Трън, който е в близост
Коментари Харесай

Ново чудо в храма „Св. Петка“ ! Прегърбена жена целуна икона и...

Храм “Света Петка” в град Трън, който е наоколо до едноименния скален параклис, е от местата, в които се случват чудеса. Случилите се изцеления на хора в храма не са толкоз известни, както добилият в последните 2 години популярност скален параклис “Света Петка”. Най-скорошният случай на знамение в светата обител е от началото на 2019 година, написа Zapadno.com.

Преди няколко месеца в храма пристигнала жена от София, която ходила прегърбена. Подпомагана от сестра си и своята щерка, тя влезнала в светата обител. Споменът за това, което клисарката Стефанка Витанова е видяла, към момента е ослепителен и разказван с боязън в гласа ѝ.

Прегърбената жена стигнала до иконата на Света Петка, която е сложена пред иконостаса. С помощта на двете и придружителки, тя целунала иконата и в този миг се изправила. Жената не се сдържала от благополучие и побързала да излезе от храма, спомни си Стефанка Витанова.

Известно време след този случай в храма пристигнали родственици на дамата, която се изцелила пред иконата на светицата. Хората създали подаяние за светата обител – прахосмукачка.

Помощ има за тези, които имат вяра и се молят. В това е уверена клисарката на храм “Света Петка”, която е ставала очевидец и на други сходни случаи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР