Хотелите често са по-евтиният вариант за нощувка в сравнение с

...
Хотелите често са по-евтиният вариант за нощувка в сравнение с
Коментари Харесай

Нощувките в хотел често са по-евтини от Airbnb

Хотелите постоянно са по-евтиният вид за нощувка спрямо Airbnb, демонстрира ново изследване. Потребителската група Which? съпоставя цената на хиляди хотелски стаи с 300 000 разгласи в известни уеб страници за настаняване чартърен. Изследването включва 13 дестинации в Обединеното кралство и 37 в останалата част на света. И открива, че една нощувка в хотел коства приблизително 117 евро спрямо 139 евро в Airbnb и Vrbo.

Платформите за краткосрочно отдаване чартърен имат репутацията на по-евтин вид спрямо хотелите, само че съгласно Which? повишаването на известността им по време на пандемията е провокирало повишаване на цените.

Организацията акцентира редица дестинации, при които пътуващите могат да създадат огромни икономии, като отседнат в хотели.

На гръцкия остров Санторини офертите на Airbnb и Vrbo нормално са със 71% по-скъпи – 235 евро, в съпоставяне със 138 евро за хотели. Обявите на уебсайтовете на фирмите за отдаване чартърен за нидерландската столица Амстердам са с 58% по-високи от тези в хотелите – приблизително 212 евро против 134 евро.

Цените на хотелите като цяло са по-ниски и в доста азиатски дестинации. В Хонконг разликата в цените е 85%, като сходни са резултатите и в Сингапур и Дубай.

Също по този начин е открито, че в няколко горещи туристически точки в Обединеното кралство нормално е по-евтино да се отседне в хотел, в сравнение с да се резервира посредством Airbnb и Vrbo.

За престой в хотелите на живописния приморски град Саутуолд, Съфолк, клиентите заплащат приблизително 180 евро, само че офертите в уебсайтовете за настаняване чартърен нормално са на стойност 259 евро. Обикновено е по-евтино да отседнете в хотели и в столиците на Обединеното кралство, настояват откривателите.

В Съединени американски щати най-голямата разлика в цените е записана в Сан Франциско, където хотелите костват приблизително 65 $ на вечер, а местата за настаняване, предлагани през платформите – 202 $.

Най-същественото противоречие в Австралия е в Сидни. Там частните наеми са на цена от 150 $ на вечер, до момента в който престоят в хотел коства 107 $.

Много туристи може да се изненадат да открият, че междинната цена на хотелите в доста дестинации е по-ниска от наемите на жилища, които се отдават посредством разнообразни платформи и имат репутацията на по-евтиния вид “, споделя Рори Боланд, редактор на списание Which? Travel.

Но прецизира, че към момента е по-изгодно резервирането през Airbnb за огромни групи от хора.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР