Хотелиери на гръцкия егейски остров Самотраки се оплакват от множество

...
Хотелиери на гръцкия егейски остров Самотраки се оплакват от множество
Коментари Харесай

Множество отменени резервации на Самотраки, след като туристи бяха блокирани на острова

Хотелиери на гръцкия егейски остров Самотраки се оплакват от голям брой анулирани резервации, откакто стотици туристи останаха блокирани на острова през последните дни, оповестява в. "Катимерини ".

Съчетанието от мощен вятър и щета на основния ферибот, осъществяващ връзката сред егейския остров и пристанището на град Александруполис в континенталната част, остави стотици туристи блокирани на острова от неделя.

Проблемът докара също до дефицит на хранителни артикули на острова. Туристи се оплакаха, че са останали без пари и не разполагат с храна и заслон. Общината обезпечи настаняването на някои, а други прекараха нощта в палатки или се принудиха да платят солени цени за нощувките.

Гръцките управляващи през днешния ден изпращат на острова ферибота "Андрос джет ", който да поеме пасажери към Александруполис.

"Андрос джет е бърз и ще може да прави доста пътувания към и от Александруполис ", сподели кметът на Самотраки Танасис Вицас. "Той ще направи толкоз курсове, колкото е нужно ", добави Вицас.

Според оценките на кмета има към хиляда души блокирани на Самотраки.

По последна информация, публикувана от българското Министерство на външните работи, фериботът "Андрос джет " се чака да дойде на пристанище Самотраки в 22.00 часа довечера и незабавно да отплава към Александруполис. Общо три кораба ще правят курсове сред Самотраки и Александруполис през днешния ден, уточни още министерството, базирайки се на кметството и на пристанищните управляващи на Самотраки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР