Хосе Карерас с грандиозен концерт в София през май 2019Великият

...
Хосе Карерас с грандиозен концерт в София през май 2019Великият
Коментари Харесай

Хосе Карерас с грандиозен концерт в София през май 2019

Хосе Карерас с величествен концерт в София през май 2019
Великият испански тенор Хосе Карерас ще изнесе величествен концерт на 11 май (събота) в зала Арена Армеец в София. В блестящото шоу, в което присъединяване ще вземат над 120 индивида, ще бъдат показани всички велики и обичани осъществявания на именития реализатор, трансформирали се в емблеми на няколко генерации.

Диригент на бенефисния концерт на Хосе Карерас ще бъде огромният испански диригент, почитан по целия свят, Давид Хименес.

Вълнуващият театър на един от най-популярните оперни артисти на нашето време и непосредствен другар на футболната звезда Христо Стоичков, е в действителност извънреден, защото с него Карерас, който може да се похвали с извънредно дълголетна и плодотворна театрална кариера, ще бъде последният за него освен в България, а също по този начин за всички балкански страни. Събитието, чийто уредник е АРТ БГ, се обрисува като в действителност паметно, защото е едно от дребното концертни изяви на единия от „ Тримата тенори “, разредил до най-много участията си на огромна сцена.

Музикалното завещание на Жозèп Карерас и Кол (на каталонски Josep Carreras i Coll), фамозен по света като Хосè Карèрас, в действителност не би могло да се мери като полезност.

Един от Тримата тенори (заедно с Лучано Павароти и Пласидо Доминго), прочут с Пучиниевите и Вердиевите си партии, Карерас оставя ярка диря в света на класическата музика и освен.

Първото обществено осъществяване на Карерас, „ La donna è mobile “ той прави едвам осемгодишен. На 11 към този момент се изявява в реномирания барселонски спектакъл „ Лисеу “, в опери на Мануел де Фая и Пучини. Учи в консерваторията в родния си град и през 1970 година дебютира в централни функции в „ Набуко “ (Верди) и „ Норма “ (Белини). В „ Норма “ притегля вниманието на изпълнителката на основната роля, сопраното, към този момент починалата, Монсерат Кабайе, която го кани да пеят дружно в „ Лукреция Борджия “ на Доницети – това е първият огромен триумф на Карерас.

През 1972 година дебютира в Съединени американски щати в ролята на Пинкертън от „ Мадам Бътерфлай “, през 1973 година – в Лондон, през 1974 година – във Виена. На 28 години в репертоара му към този момент има 24 разнообразни заглавия.

През 1992 година пее на Олимпиадата в Барселона, на мястото на Фреди Меркюри, отишъл си от този свят година по-рано.

Хосе Карерас е притежател на доста оценки за своето творчество – измежду тях: Златен орден на каталунското държавно управление (1988), „ Принц на Астурия “ (1991) и други. На 22 септември 2006 година открива във Фуенлабрада спектакъл, който носи неговото име.

Изпълнява основната роля в едноименния филм за живота на оперния артист Хулиан Галяре.

Билети за концерта на Хосе Карерас в София за България, Македония и Румъния, могат да се закупят в мрежата на Ивентим, както и онлайн на цени от единствено 50 лева до 110 лева и ВИП места 180 лева /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР