Хортензия в саксия: ето какво да направите, за да ви

...
Хортензия в саксия: ето какво да направите, за да ви
Коментари Харесай

Хортензия в саксия: съвети за успешно отглеждане

Хортензия в саксия: ето какво да извършите, с цел да ви радва с буйни цветове

За да имат допустимо най-вече цветове през сезона, помислете за типовете хортензии, които цъфтят повече пъти. Тези растения цъфтят при започване на сезона, само че по-късно образуват нови пъпки и не престават да цъфтят.

Когато избирате растения, които желаете да засадите за новия сезон, имайте поради, че типовете, които порастват и цъфтят единствено в несъмнено време на годината или единствено за един сезон, не са единствените, които можете да намерите на пазара. Особено когато става въпрос за растения, които сполучливо се отглеждат в саксии.

Хортензиите са лесни за засаждане и развъждане за дълъг интервал от време. За разлика от едногодишните цветя, хортензията е многогодишно цвете и може да се отглежда както в саксия, по този начин и в градина.

Когато купувате хортензия в саксия, търсете “hydrangea macrophylla ”. Тя ще ви радва с буйните си цветове от година на година, за разлика от някои други типове, които цъфтят единствено за няколко седмици.

За тази цел избирайте типовете, които цъфтят няколко пъти.
Такава е да вземем за пример хортензия “Endless Summer ”. Тя е със сини и розови цветове. За разлика от нея, “Blushing Bride ” има бели цветове, които с течение на времето добиват сини и розови нюанси.

Първата многогодишна хортензия е “Twist-n-Shout ” и дава розови и зеленикави цветове върху червени клончета. Хортензия “Summer Crush ” цъфти с красиви малинови цветове.

Когато решите какъв вид хортензия желаете да купите, обърнете внимание на пропорциите за засаждане. Експертите предлагат разсад от към 38 см. в размер, изключително за типа Endless Summer. В магазините за цветя ще ви предложат специфична примес, която е доста по-добра от почвата в градината ви.

Поставете цветето на терасата или в градината, където има задоволително слънчева светлина, само че не го излагайте на прекалено много слънце, тъй като може да изгори или на прекомерно сенчесто място. Сутрешното слънце и следобедната сянка са идеални за това цвете.

Хортензията обича влагата, по тази причина не позволявайте почвата да бъде суха. Въпреки това, не прекалявайте с водата, с цел да не загният корените. Почвата не би трябвало да бъде прекомерно суха или прекомерно влажна. Ако пътувате за избран интервал, преместете вашите хортензии някъде на сянка, с цел да избегнете изсушаване.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР