Хорст Зеехофер Ислямът не е част от Германия, но мюсюлманите

...
Хорст Зеехофер Ислямът не е част от Германия, но мюсюлманите
Коментари Харесай

Хорст Зеехофер заяви, че ислямът не е част от Германия, но мюсюлманите са


Хорст Зеехофер

Ислямът не е част от Германия, само че мюсюлманите са, съобщи новият министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, влизайки в несъгласие с канцлера Ангела Меркел, съобщи ДПА.

" Ислямът не е част от Германия. Германия е образувана от християнството. Част от това са неделите, когато не се работи, и църковни празници и ритуали като Великден, Петдесетница и Коледа ", сподели лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) пред в. " Билд ".

" Естествено, мюсюлманите, които живеят тук, са част от Германия. Това обаче не значи, че би трябвало да се откажем от присъщи за страната ни обичаи и традиции поради някакви подправени причини, акцентира някогашният министър председател на провинция Бавария пред таблоида.

Изказването " Ислямът е част от Германия " датира от 2010 година и е на тогавашния немски президент Кристиан Вулф, само че Меркел постоянно повтаряше фразата и я трансформира в своя, тъй че през днешния ден тя се свързва най-често с нея.

Макар и непосредствен съдружник на Меркел, Зеехофер подлагаше на критика намерено проимигрантската й позиция.

Зеехофер сподели, че желае да свика ислямски срещи за разискване на проблемите, с които се сблъскват мюсюлманите при приобщаването си към немското общество.

" Трябва да седнем на една маса с мюсюлманските организации и да потърсим разговор. Посланието ми е: мюсюлманите би трябвало да живеят дружно с нас, а не редом или в несъгласие с нас. За да го реализираме, ни е належащо взаимно съгласие и почитание. Това може да стане единствено, в случай че беседваме между тях ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР