Хореографски танци от всички етнографски области на страната изпълниха децата

...
Хореографски танци от всички етнографски области на страната изпълниха децата
Коментари Харесай

Фолклорни ритми, багри и звуци във втората вечер на фестивала „Шумла“

Хореографски танци от всички етнографски области на страната извършиха децата от детския танцов отбор „ Веселяче “ към ЦПЛР-ОДК „ Анастас Стоянов “ на сцената на фолклорния фестивал „ Шумла “.

Две от композициите са напълно нови и са готови през последните месеци. В програмата взеха присъединяване 110 дребни танцьори, които превзеха публиката с доста сила и гений. Това е и финален годишен концерт за децата от ДТА „ Веселяче “.

След това на сценате се изявиха отбор „ Пазарджик “. Певиците, музикантите и танцьорите от състава потопиха феновете във фолклорното благосъстояние на Пазарджишкия край. Те показаха част от творбите, включени в най-новата стратегия на групировката, отдадена на 60-годишнината от основаването на ансамбъла.

Празничното забавление за посетителите на „ Шумла “ продължи с осъществяванията на оркестър „ Млади тракийци “ с началник Божидар Стрехин и националната певица Ваня Вълкова.

Програма на фестивала за 19 юни (неделя):

10.00 ч. – 11.00 ч. – Урок по танци с клубовете участници във фестивала

11.00 ч. – 13.00 ч. – Закриване на фестивала с концерт на детския танцов отбор „ Звънче “ и ансамбъла за национални песни и танци „ Мадара “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР