Хората запомнят и научават всичко по-добре, когато учат с нагласата,

...
Хората запомнят и научават всичко по-добре, когато учат с нагласата,
Коментари Харесай

Изпробвайте този мисловен трик за по-ефективно учене

Хората запомнят и научават всичко по-добре, когато учат с настройката, че би трябвало да преподадат информацията на различен човек, откриват учени.

Изследването, оповестено в научното списание Memory & Cognition, оставя някои от участниците с усещането, че би трябвало да преподават на други хора текст, откакто сами го научат. На хората в контролната група споделят просто, че ще бъдат изпитвани върху научената информация. И двете групи по-късно получават един и същи тест.

„ Хората, които чакат да преподават си напомнят материала по-правилно, провеждат спомените си по-ефективно и имат по-добра памет за най-важната информация. – споделя водещият създател на проучването, доктор Джон Нестойко. – „ Това значи, че умствената настройка на учещия преди и по време на ученето може да има доста въздействие и че може се реализира позитивно изменение на мисленето посредством много елементарни указания. “

Този относително елементарен трик работи е, тъй като автоматизирано задейства по-успешни тактики за учене, които се употребяват от преподавателите.

„ Когато учителите се готвят да преподават, те са склонни да търсят основни моменти и да провеждат информацията в разумна конструкция. Нашите резултати демонстрират, че студентите също се обръщат към тези ефикасни тактики на учене, когато от тях се чака да преподават.

В логиката на психиката това е известно като „ релационна обработка “ – култивиране на взаимовръзките сред другите осведомителни единици. Тя усъвършенства припомнянето, като усилва детайлите, вписани дейно в паметта и обезпечава ефикасна тактика за припомняне на информацията.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР