Хората в Украйна истински вярват в победата във войната срещу

...
Хората в Украйна истински вярват в победата във войната срещу
Коментари Харесай

Анатолий Ярема: Хората в Украйна истински вярват в победата

Хората в Украйна същински имат вяра в успеха във войната против Русия. Това съобщи в предаването „ Кой приказва “ на Дарик радио украинският публицист Анатолий Ярема. По думите му жителите на страната се пробват да се оправят със обстановката, в която са сложени.

„ Сега в случай че отидете в Киев, ще видите, че се отварят нови книжарници, не можете да си намерите билети за спектакъл, в кината можете да гледате доста украински филми и салоните са цялостни. Хората желаят да живеят естествен живот през днешния ден, тъй като не знаят какво ще се случи на следващия ден “, описа Ярема.

Колегата му Инна Варениця разяснява, че в този момент украинците са в стадий, в който си дават сметка, че войната ще продължи дълго.

„ Обществото би трябвало да откри подобаващия метод да се държи, тъй като първоначално оцелявахме в една доста тежка обстановка. Сега имаме опцията да живеем съвсем естествен живот, само че когато се постанова влизаме в бомбоубежищата “, уточни Варениця.

Тя акцентира, че огромна част от стопанската система на Украйна продължава да действа.

„ Заводите към момента работят, създават стомана, фирмите работят, не можем да кажем, че животът е спрял поради войната, само че заплаха има “, изясни журналистката.

Според Анатолий Ярема хората в Украйна се пробват да водят естествен живот.

„ Например, в случай че едно кафене е било обстрелвано, на идващия ден хората от квартала се събират пред него и стартират да оказват помощ за възобновяване му. На по-следващия ден кафенето още веднъж работи. Това е образец за особения дух на украинския народ “, сподели още журналистът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР