Хората в Косово удрят по тендежи по балконите си в

...
Хората в Косово удрят по тендежи по балконите си в
Коментари Харесай

В Косово протестират с удряне на тенджери по балкони

Хората в Косово удрят по тендежи по балконите си в символ на митинг , с цел да призоват ръководещите партии да се оправят с ковид и да прекратят политическа рецесия , която може да смъкна държавното управление през идната седмица, оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Коалиционен сътрудник в държавното управление на Косово съобщи в сряда, че ще внесе предложение за избор на съмнение в държавното управление след уволнението на вътрешния министър поради спор дали да бъде оповестено изключително състояние , с цел да се спре разпространяването на ковид.

Иса Мустафа, водачът на Демократичната лига на Косово разяснява, че уволнението е кулминационна точка на разликите сред съдружните сътрудници по въпроса дали митата от 100% за артикули, създадени в Сърбия, би трябвало да бъдат отстранени.

" Те се грижат за бизнеса си. Не е време за възмездие, те би трябвало да се грижат за хората ", сподели 60-годишният проектант Газмен Фокши.

" Ако продължат по този начин, те (политиците) няма да имат време да се грижат за нас и ще има доста жертви ", споделя 34-годишният Наим Мифтари.

Косово записва 20 души с вируса от предишния петък, когато е регистриран първият случай. Вече са затворени всички учебни заведения, граници, полети, питейни заведения и заведения за хранене. Само супермаркетите и аптеките остават отворени.

Повечето от хората с ковид са пристигнали от Италия или са свързани с някой, който се е завърнал от Италия .

Косово вкара митата през ноември 2018 година, заявявайки, че ще бъдат отстранени, откакто Белград признае Косово. Този ход спря разговора за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина и разгневи Европейския съюз и Съединени американски щати, които поддържаха декларацията за самостоятелност на Косово. Миналата седмица Съединени американски щати стопираха към 50 милиона $ помощ за Косово поради отхвърли да отстрани митата.

Сърбия, която загуби надзор над Косово след бомбардировките на НАТО през 1999 година, отхвърля да признае независимостта на някогашната си провинция и смята Косово за неразделна част от своята територия, макар декларацията за самостоятелност от 2008 година

Но с цел да напредне по пътя си към процеса на присъединение към Европейския съюз, Сърбия би трябвало да възстановява връзките с Прищина и в последна сметка да признае Косово, което му разрешава да стане член на Организацията на обединените народи.
 Вучич: Признаването на Косово е въпрос на време
Вучич: Признаването на Косово е въпрос на време

Целта им е да вкарат Косово в Организация на обединените нации и това е същността на всичко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР