Хората трябва да се справят както с пандемията от коронавирус,

...
Хората трябва да се справят както с пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Грета Тунберг съветва: И за коронавируса, и за климата да са се слушат учените

Хората би трябвало да се оправят както с пандемията от ковид, по този начин и с климатичната рецесия, съобщи шведската активистка против изменението на климата Грета Тунберг за Деня на Земята в сряда, оповестява " Ройтерс ".

Тунберг, която стана известна на 15 години, пропускайки учебно заведение всеки петък, с цел да стачкува пред постройката на Народното събрание на Швеция поради въглеродните излъчвания, съобщи, че съгласуваните дейности за справяне с ковид не значат, че климатичната рецесия е изчезнала.

" Днес е Денят на Земята и това ни припомня, че заплахите за климата и околната среда към момента не престават и би трябвало да се оправим както с пандемията... по едно и също време с това да се борим за климата и с екологичните изключителни обстановки, тъй като би трябвало да се оправим с две рецесии по едно и също време ", разяснява Тунберг.

Тя съобщи, че експлоадирането на ковид значи, че е по-важно от всеки път да се слушат учени и други специалисти. " Това важи за всички рецесии, било то коронарната рецесия, или климатичната рецесия, която продължава и не се забавя, даже в моменти като този ".

Миналата година бе най-топлата в Европа, разширявайки интервал от извънредно топли години, водени от рекордни равнища на парникови газове в атмосферата, демонстрира изследване.

Училищният митинг на Тунберг провокира световно придвижване и трансформира към този момент 17-годишната в еквивалент на екологична рок звезда.

Настойчивите претенции на Тунберг, създател на младежкото придвижване " Петъци за бъдещето ", за дейности за климата превзеха въображението на доста младежи, само че подразниха някои международни водачи - като президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

През март Тунберг сподели, че евентуално е инфектирана с ковид след пътешестване до засегнатите страни, макар че признаците й били леки и не е тествана. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР