Хората страдат, както и домашните любимци, каза Джули Дорн от

...
Хората страдат, както и домашните любимци, каза Джули Дорн от
Коментари Харесай

Опустошителните ефекти на фойерверките върху животните: Кон, изплашен до смърт, и кампанията за промяна на Bonfire Night

Хората страдат, както и домашните любимци, сподели Джули Дорн от Firework Campaign UK пред Sky News.

Собствениците на домашни любимци ще заобикалят да оставят животните си сами вкъщи месеци наред или ще употребяват годишен отпуск, с цел да ги вземат.

„ Животът на хората се трансформира “ заради фойерверките, сподели тя.

Кампанията желае завършек на частните фойерверки. Г-жа Дорн споделя, че не се пробват да анулират Нощта на огъня или каквито и да било други празненства – само че желаят изложбите да са лицензирани и да се държат на несъмнено разстояние от животните.

Изображение: Джейд, с Либърти и Ема след рухването й

„ Аз в никакъв случай няма да я види още веднъж “

Либърти, 18-годишна от Уинтърбърн, неотдавна загуби коня си Джейд заради фойерверки.

Джейд беше лечебният кон на Либърти, който й оказа помощ с безпокойствие и беше подарък от нейната другарка Ема.

„ Джейд ме научи на всичко. Първият ми галоп, първият ми галоп, тя ми вдъхна убеденост във всичко “, сподели Либърти.

< p> „ Тя знаеше по кое време съм смутен. Ако ме чуеше да рева, щеше да стои над мен. Когато се усещах подтиснат, тя ме побутваше. Тя знаеше по кое време бях най-слаб. “

През октомври, Джейд се изплаши от фойерверк, пуснат покрай полето, в което се намираше.

Тя избяга и нарани задните си крайници в процеса. Въпреки че Либърти се опитваше да я вдигне, беше ясно, че няма да го направи.

„ Тя опита, само че нямаше сили и най-после се отхвърли “, сподели Либърти. < /p>

Джейд трябваше да бъде приспана.

Либърти сподели: „ Сърцето ми е раздрано. Тя беше най-хубавият ми другар и сродна душа.

„ Винаги ще го върша Спомням си най-лошия от моите дни, когато тя не ме напусна... Нямам думи с изключение на сърдечна болежка и сълзи. "

" Искам целият свят да знае, че Джейди беше моят живот. " < /p>

Либърти желае да види възбрана за стартиране на фойерверки към добитъка.

Джейд щеше „ да е тук през днешния ден, в случай че не беше фойерверкът “, сподели Либърти.

„ Никога няма да я видя още веднъж. “

Изображение: Нала се разстройва доста към фойерверките

„ Шофиране доникъде на Ню Форест за тишина “

Розмари, от Хемпшир, има 10-годишен кон на име Роло - и Нала, 11-годишен работещ кокер шпаньол.

За да приготви Роло за фойерверките, Розмари възнамерява да му постави ботуши, с цел да го спре да рита се и го държи в конюшнята му.

Това е първият сезон на фойерверки, който е претърпяла с Роло, тъй че тя възнамерява да „ повярва “ и се надява той да се оправи добре.

Но Нала се разстройва доста.

„ Тя лае дотам, че една новогодишна нощ излязох с колата доникъде на Новата гора, с цел да я отдалеча колкото се може по-далеч от шума “, сподели Розмари.

Тя добави, че е принудена да промени рутината си, когато знае, че може да има фойерверки.

„ Не мога да я оставя през уикенда на Нощта на огъня. Винаги ще решавам „ Ако излезем, мога ли да я взема? “ – само че би трябвало да го издържим, когато е ненадейно. “

Изображение: Бостънската Нели с нейните сестри котки Попи и Пикси

„ Притесняваме се, че стресът ще редуцира живота й “

Мат Уилк, 36, от северозападен Лондон, има бостънски териер, наименуван Нели, и две котки, Пикси и Попи.

И трите са избавени от Южна Африка и той сподели, че пътуването, с цел да ги докара до Обединеното кралство по време на пандемията не беше толкоз стресиращо, колкото са фойерверките за тях.

„ Пикси става необикновено плашеща и съвсем диша. Абсолютно извънредно е да видиш котка, която има нещо, което наподобява на астматичен припадък и е доста уплашена “, изясни той.

Попи прави всичко допустимо да се опита да се скрие, което е обезпокоително, тъй като „ тя се пробва да се притисне в най-малкото пространство и постоянно сме толкоз обезпокоени, че тя ще се нарани ".

Майк също се тревожи, че Попи ще " заседне някъде или - в суматохата да откри някъде - ще излезе и ще избяга без никаква концепция къде тя се пробва да отиде ".

Нели става доста нуждаеща се, непрекъснато е нащрек и се опасява да излезе на открито.

Мат сподели, че резултатите върху Нели могат да продължат дни откакто фойерверките спрат. < /p>

„ Този ​​прекомерен стрес просто не е добър за нея и ние непрекъснато се тормозим, че стресът, изключително когато остарее, може да редуцира живота й. “

Пип, възрастен човек куче с нежно сърце

Джейн има възрастно куче на име Пип.

Пип „ цялостен живот е бил втвърден от фойерверки “, сподели тя.

Джейн добави: „ Всяка година прекарваме към две седмици към нощта на огъня, некадърен да спи до късно, защото той се нуждае от разтуха, тъй като се развълнува и се плаши, когато ги чуе да изгасват.

„ Страхваме се тази година защото в този момент той има сърдечно заболяване, което значи, че той колабира, в случай че бъде мощно уплашен или разчувствуван.

" Така че считаме, че нямаме друга опция, с изключение на да ни изкараме всички в страната за няколко часа, с цел да се измъкнем от безмилостния тон на избухващи бомби.

„ Ако не го създадем, опасявам се, че ще получи инфаркт. “

Изображение: Меси беше толкоз изплашен от фойерверки, че не излезе на открито

Може ли възбраната в австралийски жанр да проработи в Обединеното кралство?

Собственичката на куче Джейн Прайс си спомня стресиращите нощи на огън с нейния керн териер Меси.

„ Той лаеше и се разстройваше доста, “ сподели тя.

„ Той даже не излизаше на открито, притесняваше се, че ще има нов гърмеж. “

Г-жа Прайс е родом от Австралия, където има възбрана по отношение на пазаруването на фойерверки от обществеността.

Това предписание има съображение, сподели тя.

В Обединеното кралство фойерверки могат да се продават сред 15 октомври и 10 ноември за Нощта на огъня и от 26 до 31 декември за новогодишни тържества.

Могат да се продават и през трите дни преди китайската Нова година и Дивали.

Но доста притежатели на домашни любимци биха приветствали австралийски жанр ограничавания в Обединеното кралство.

Изображение: Коуди се развълнува и изплаши, когато чуе мощните гърмежи от фойерверки

„ Наистина е мъчно да се успокоиш и утешиш “

Друг угрижен фен на животните – Ди - сподели пред Sky News нейният крос граничар Коли, Коуди, е " безусловно ужасяващ " от фойерверки.

" Изглежда, че това се утежнява с напредването на възрастта ", сподели Ди.

Тя добави: „ Нейната реакция към тях е да лае непрестанно, задъхва се и да крачи и е в действителност мъчно да я успокоите и утешите.

„ Тази реакция може да продължи известно време, откакто фойерверките утихнат. “ < /p>

Ветеринарният доктор споделя, че фойерверките са „ изцяло жестоки “ към животните

В навечерието на нощта на огъня и новогодишната нощ нараства броят на хората, търсещи успокоителни за своите домашни любимци, сподели ветеринар от северен Лондон пред Sky Новини.

„ Един месец преди вечерта на фойерверките хората идват един след различен, с цел да получат успокояващи медикаменти за своите домашни любимци “, споделя тя.

Фойерверките са „ изцяло жестоки “ за животни, които имат „ доста сензитивен слух “, добави тя.

„ Те са подложени на стрес и безпокойствие, които от време на време могат да причинят болести като плешивост от прекалено поддържане заради стрес. “

Около 14 милиона души в Обединеното кралство посещават проведени фойерверки всяка година, съгласно Британската асоциация на пиротехниката - само че това число не включва фойерверки, изстрелвани в частни градини и полета в цялата страна.

Тези екрани са същинският проблем съгласно някои притежатели на домашни любимци.

Поканете единствено за проведени събития с фойерверки

Кучето на Софи Ганън Баркли е „ вкаменено от шума “ и „ трепери “, когато чуе фойерверки.

„ Не мисля, че въобще би трябвало да продават фойерверки. Мисля, че това би трябвало да са единствено проведени събития “, споделя тя пред Sky News.

RSPCA получава към 400 позвънявания от загрижени притежатели на домашни любимци всяка вечер на огъня и през 2019 година започва акцията си Bang Out Of Order, призовавайки за промени в законите за фойерверки.

Той желае продажбата на фойерверки да бъде лимитирана сред 29 октомври и 5 ноември и понижаване на оптималното равнище на звук от фойерверки от 120 децибела на 90 децибела.

Благотворителната организация за животни също прикани за използване на зони за надзор на фойерверки, забраняващи фойерверки наоколо до скотски местообитания, ферми и зоологически градини.

Проучването на благотворителната организация демонстрира, че 73% от интервюираните възрастни считат, че зоните за надзор на фойерверките би трябвало да бъдат въведени, а 75% мисля, че интервалът на продажба на фойерверки би трябвало да бъде стеснен.

Какви са разпоредбите сега?

Законът за отбрана на животните не обгръща отбраната на животните от въздействието на фойерверките.

Въпреки че не разрешава „ всякакво излишно страдалчество на затворено или домашно животно “, в случай че фойерверките се пускат законно, потреблението им няма да се смята за безразсъдно.

Законите за фойерверките в Шотландия бяха изменени през юни, давайки препоръки пълномощията да дефинират зони за надзор на фойерверки, където би било нелегално да се възпламеняват фойерверки. Въздействието върху животните е една от аргументите, заради която съвет може да даде контролна зона.

В Северна Ирландия всеки, който желае да купи, има и употребява фойерверки (с изключение на фойерверки на закрито и бенгалски огън), би трябвало да има годна фойерверка лиценз.

През 2019 година комисията по петиции към Камарата на общините разгласява отчет за фойерверките, откакто повече от 750 000 души подписаха петиция с искане за смяна на законите.

В отговор държавното управление се съгласи да координира огромна акция за осведомление на обществеността, само че не одобри рекомендации - в това число въвеждане на ограничавания за децибели и овластяване на локалните препоръки да постановат позволения за фойерверки.

Друга петиция, призоваваща за по-строги регулации, събра повече от 15 000 подписа преди тазгодишната Нощ на огъня.

Правителството отговори, като сподели, че „ няма проекти да забрани продажбата на фойерверки на обществеността, само че продължава да следи обстановката “.

Правителствен представител добави: „ Вярваме, че множеството хора употребяват фойерверки безвредно и по подобаващ метод.

„ Правителството схваща, че хората желаят да се любуват на фойерверки. Вярваме, че законодателната рамка, контролираща фойерверките, реализира точния баланс и нямаме проекти да я заменяме сега. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР