Хората са свикнали, че Пирогов е Бърза помощ, но не

...
Хората са свикнали, че Пирогов е Бърза помощ, но не
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Хората са свикнали, че Пирогов е Бърза помощ, но не е

" Хората са привикнали, че " Пирогов " е " Бърза помощ ", само че не е. Това е болница, която работи 24 часа нон стоп, със експерти, които оказват помощ в болничното заведение. Колегите не може да изоставен кабинетите си и да оказват помощ на улицата. Ние нямаме мобилно съоръжение, с цел да окажем помощ на място. Малко е дистанцията, само че това не значи, че нещата се трансформират . " Това изясни шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов в изявление за Българска национална телевизия във връзка случая, в който мъж пострада тежко при злополука на метри от болничното заведение , само че трябваше да се изчака екип на Бърза помощ, който да го транспортира до болничното заведение.
Проф. Балтов посочи, че положението на мъжа към момента е тежко и че той е имал съпътстващи болести. Инцидентът е станал покрай постройката на Министерството на защитата, а по първична информация индивидът е пресякъл на червен светофар.
" Ние нямаме мобилно съоръжение, а с цел да окажем помощ на място. Малко е дистанцията, само че това не значи, че нещата се трансформират. Би забавило нещата, в случай че не се обадят на незабавния телефон. Човешко е всеки да желае да помогне, само че в тази ситуация би трябвало да знаем до каква степен ни стигат опциите. Колегите не може да изоставен кабинетите си ", добави още проф. Балтов.
" Ние надали не би трябвало да обслужваме целия регион на " Пирогов ". На 200 метра от болничното заведение има жилищни здания, където се случва какво ли не. Ние правим болнична помощ, а не може да правим извънболнична помощ ", посочи шефът на болничното заведение.
Според него " в случай че има пропуски те не са в наредбата, а едни морални и етични правила, които някои хора мислят, че би могло да трансформират. Но ще помогне ли това? Създаването на мобилни групи към лечебните заведения би трансформирало същността са незабавната помощ, което не е несъмнено, че ще е към положително. За пет минути е пристигнала Спешната помощ. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР