Хората с оранжеви дрехи не са добре дошлиКогато Байдън беше

...
Хората с оранжеви дрехи не са добре дошлиКогато Байдън беше
Коментари Харесай

Поредица от гафове: Връзката на Байдън с Ирландия frognews.bg

" Хората с оранжеви облекла не са добре пристигнали "

Когато Байдън беше вицепрезидент през 2015 година, той се пошегува, когато тогавашният ирландски министър председател Енда Кени посети къщата му във Вашингтон на Деня на Свети Патрик.

" Всеки, който носи оранжево, не е добре пристигнал... единствено се майтапя “, сподели той със зелена вратовръзка, до момента в който се усмихваха за фотография.

Оранжевото е цветът, свързван с протестантското болшинство в Северна Ирландия, до момента в който зеленото се употребява като знак от най-вече католически ирландски националисти. Шегата за сметка на Оранжевия медал, който включва депутати от Демократическата юнионистка партия (DUP), докара до рецензии от тяхна страна и реакции в обществените мрежи. 

" Може да съм ирландец, само че не съм малоумен "  

Миналата година във връзка Деня на Свети Патрик Байдън изнесе тирада в Белия дом и се пошегува със брачната половинка си Джил и ирландските им корени. 

" Отче, преди да стартира, благослови ме, тъй като съм на път да съгреша... Добре, просто желая да знаеш, може да съм ирландец, само че не съм малоумен. Ожених се Дъщерята на Доминик Джакопа (дядото на Джил Байдън), тъй че в този момент имам малко италианска кръв в себе си ", съобщи Байдън. 

Някои се засмяха на шегата на Байдън, само че коментарът му остави и място за недоволни в обществените мрежи. Президентът е повтарял тази смешка нееднократно.

Друг гаф на Байдън се отнася до отдалечен негов родственик - ръгбиста Роб Киърни, който играе в националния тим на Ирландия,  победила паметно през 2016 година международните първенци от Нова Зеландия в мач в Чикаго, предават от БНР. Байдън обаче назовава Нова Зеландия, чието название е All Blacks (или " задачите в черно ", поради екипа им), Black and Tans, което е името на английска полувоенизирана група, която брутално е репресирала съперниците на английското ръководство по време на войната за самостоятелност на Ирландия. Точно Black and Tans убиват 14 души и раняват други 40 по време на келтски футболен мач в Croke Park в Дъблин през 1920 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР