Хората премигват около 13 500 пъти дневно и това е

...
Хората премигват около 13 500 пъти дневно и това е
Коментари Харесай

Премигването има социална функция при общуването

Хората премигват към 13 500 пъти на ден и това е доста повече, в сравнение с е належащо, с цел да поддържаме очите си чисти, написа вeстник " Дейли мейл ".
 
Учени от университета в холандския град Неймеген откриха, че бързото затваряне на очите играе също значима роля при образния контакт по време на общуването сред хората. Бързите премигвания по време на паузите в диалога се оказва, че предизвикват психически събеседника ни да продължи общуването.

 
При другата прекаленост - бавните премигвания дават знак на индивида против нас да приказва по-малко. Холандските учени стигнали до извода, че премигванията имат съвсем същата функционалност като кимането ни с глава по време на събеседването.
 
Специалистите открили, че хората премигват доста по-рядко с очи, когато не приказват с някого.

 
В опитна конюнктура екипът основал компютризирано лице-аватар, което играело ролята на виртуален събеседник. Образът от екрана можел да възпроизведе къси премигвания и дълги премигвания надлежно с времетраене 208 и 607 милисекунди. Тези минимални разлики незабавно били долавяни от хората, които влизали в разговор с виртуалното лице. При късите мигания хората давали къси и чести отговори на въпросите от аватара. А при дългите, репликите ставали по-обстоятелствени и по-малобройни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР