Хората по света имат различни цветове на очите . Най-често

...
Хората по света имат различни цветове на очите . Най-често
Коментари Харесай

Тайната на зелените очи! Защо омагьосват?

Хората по света имат разнообразни цветове на очите. Най-често срещаните очи са сини, зелени, кафяви и пъстри. Повечето считат, че минимум са хората със зелени очи. Оказва се, че има още един цвят, който се среща по-рядко и от зеленото. Става въпрос за сивите очи.

Цветът на очите е наследствена линия, която е обвързвана с най-различни гени. Гените, които са свързани с производството на пигменти – феомеланин, меланин и еумеланин, дефинират цвета на кожата, косата и очите. Цветът на очите съставлява неповторима композиция и централизация на пигменти в ириса.
-->
Какви цветове на очите може да забележим?

Най-често срещаните цветове очи са сини, кафяви, зелени и пъстри. От тези четири цвята, най-рядко се срещат зелените очи – към 2% от хората по света. Пъстрите са идващият най-рядък цвят, те са композиция от кафяво, зелено и златисто. Сините очи са на второ място по разпространяване. А най-често срещаният цвят при очите е кафявото – съвсем 80% от хората по света са с кафяви очи. Черни очи няма, макар че някои хора имат толкоз тъмни на цвят очи, че те наподобяват като черни. Но не, те просто са доста мрачно кафяви или хората имат огромни зеници и по тази причина очите наподобяват черни.

И кои са най-рядко срещаните като цвят очи?

Става въпрос за сивите очи. Преди на тях се гледаше като колорит на синьото, само че към този момент са си обособен цвят на очите. И поради тази смяна сивото оглавява листата като най-редкият цвят на очите.

Какво дефинира какъв цвят очи ще има човек?

Цветът на очите зависи от производството на меланин или пигменти в ириса, колкото повече е меланинът, толкоз по-тъмни са очите. Различните типове меланин дефинират самостоятелния цвят на очите. Еумеланинът е черно-кафяв пигмент, който прави по-тъмни очите, кожата и косата. Феомеланинът е жълто-червен пигмент, който прави очите зелени или пъстри, косата алена, а кожата с лунички. Хората, които живеят надалеч от Екватора, имат по-светли очи и кожа. А тези, които живеят в по-топлите региони, са с по-тъмни очи и кожа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР