Хората от финансовия сектор са най-склонни да изневеряват на половинките

...
Хората от финансовия сектор са най-склонни да изневеряват на половинките
Коментари Харесай

Вижте професиите, най-склонни към изневяра

Хората от финансовия бранш са най-склонни да изневеряват на половинките си. След тях се подреждат водачи, лекари и медицински сестри. Журналистите остават едвам на девето място в Топ 9 на специалностите, склонни към изневери, написа Daily mail.

Две от всеки 3 дами са имали спекулация с сътрудник от службата си, което, съгласно тях, прави работата им по-вълнуваща и занимателна.

Близо 85 % от интервюираните считат, че работното място дава най-вече благоприятни условия да срещнеш човек, с който да кривнеш от правия път. И че офисът е най-подходящото прикритие за извънбрачната любовна случка, тъй като не ти се постанова да търсиш място за срещи. Те обаче не биха съветвали никой да кръшка с сътрудник.

А съгласно множеството интервюирани дами, най-неприятната обстановка настъпва, в случай че откакто връзката завърши, се наложи да продължите да работите дружно.



Снимка: Shutterstock

Един от всеки 5 се опасява от клюки и злословия, които могат да плъзнат из офиса, а разпространяването на мълвата да стигне до ушите на колегата им. Но макар риска, едвам 10 на 100 се тревожат, че връзката им може да повлияе отрицателно и да стане спънка в кариерното им издигане.

Проучването ясно демонстрира, че макар всички опасности за кариерата, любовната връзка с сътрудник от офиса прави живота по-вълнуващ и прелестен.

И множеството изневеряващи умишлено съчетават работа и удоволствия, обратно на известната сентенция, която поучава да не го вършим. Възрастта на невярност е 29, 39, 49 или 59.

Защо тъкмо в нечетните години на няколко възрастови интервала това се случва – учените към момента не знаят. Изказват единствено догатки.



Снимка: Guliver / iStock

„ Това са основни моменти, преход към юбилейна възраст, когато човек си споделя „ в този момент или в никакъв случай “, дава си сметка, че животът отпътува, а удоволствията стават все по-малко. В тези интервали човек си прави равносметка – благополучен ли съм, какъв е смисълът на живота ми и с какво мога да го трансформира “, разяснява Адам Алтър от университета в Ню Йорк, водещ откривател на изследването. То обгръща 42 000 души от 100 страни и е извършено в границите на 5 години.

Top 9 на специалностите, склонни на изневери

1. Финансов бранш (брокери, банкери, анализатори)

2. Авиация (пилоти, стюардеси)

3. Здравеопазване (лекари, медицински сестри)

4. Бизнес (изпълнителни шефове, мениджъри, секретарки)

5. Спорт (атлети, инструктори)

6 . Изкуство (музиканти, модели, артисти, фотографи)

7 . Индустрия, обвързвана с нощния живот (диджеи, танцьорки, сервитьори)

8. Правната система (адвокати, секретарки, прокурори, съдии)

9 . Комуникации (журналисти, връзки с обществеността)

Източник: noviteroditeli.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР