Хората от Бузовград събират средства за паметна плоча на 14-годишния

...
Хората от Бузовград събират средства за паметна плоча на 14-годишния
Коментари Харесай

Хората в Бузовград ще поставят паметна плоча на 14-годишното дете, убито на пътя от пиян шофьор

Хората от Бузовград събират средства за паметна плоча на 14-годишния Иван Седмаков, който умря, откакто беше затрит на улица в селото от пийнал и дрогиран водач.

Фаталният случай стана на 12 ноември. Момчето беше настанено с тежки пострадвания в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора. Въпреки напъните на лекарите детето умря след тридневна кома.

Съдът в Казанлък остави за непрекъснато в ареста мъжа, предизвикал злополуката - 57-годишен гражданин на селото.



Тежкият случай изкара хората от обитаемото място на улицата, с цел да изискат правдивост и промени в законодателството. Местните упорстват за обезпечаване на пътната сигурност в селото - легнали служители на реда, пешеходни пътеки, видеонаблюдение.

" Протестите ни не престават, макар получените обещания ", сподели Теодора Муслу, която дружно с десетки свои съграждани не стопира да търси решение на поставените проблеми.



" До момента имаме единствено едни обещания, освежиха пешеходните пътеки, смениха няколко знака в центъра. Основното, което обаче желаеме, е да бъде сложено видеонаблюдение в четирите краища на селото и да бъдат построени " легнали " служители на реда, които да убиват скоростта на преминаващите коли ", изясни тя.

По време на митингите хората от Бузовград непринудено са решили да слагат незабравим знак на мястото, където 14-годишният Иван беше прегазен. Решението било единомислещо и с разрешение на фамилията на детето. В рамките на един месец се събират средства за изработването на паметната плоча, а дарителски кутии са сложени на разнообразни места в селото.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР