Хората очакват от партиите да загърбят егото и да са

...
Хората очакват от партиите да загърбят егото и да са
Коментари Харесай

Станишев: БСП трябва да се събуди, защото избирателите ни са излезли в стачка

Хората чакат от партиите да загърбят егото и да са по-скромни. Това съобщи в студиото на  " Панорама "  бившият ръководител на ПЕС Сергей Станишев.

" Имайки поради, че партията победител има 9% от имащите право на глас, моята партия, за жалост - 3,5%, това значи, че всяка една от партиите няма задоволително доверие и то би трябвало да се извоюва отначало, тъй като си играем с огъня ".

По думите му в противоположен случай или ще се роди уродливо политическо събитие, което ще е извънредно популистко или хората просто ще се отдръпват, както направиха на последните избори:

" Трябва да се търси консенсус по главните политики. Сега не е 2021 година, когато стартира този цикъл от избори. Сега се води война доста покрай България, инфлацията е рекордна, енергийните цени са рекордни, стопанската система на всички места е пред банкрути, тъй като европейското произвеждане става неконкуретно ", разяснява Станишев.

Призова партиите да не приказват единствено за идни избори, тъй като има разнообразни формули за кабинет. Според него влизаме в рисков интервал и поради политическата неустойчивост има заплаха да не приемем еврото през 2024 година

Сергей Станишев съобщи, че Българска социалистическа партия би трябвало да се разсъни, тъй като гласоподавателите им са излезли в стачка.

" Българска социалистическа партия не е моя. Казвал съм, че ще положа всички старания Българска социалистическа партия да се възвърне. Много малко време остава, с цел да се обърне трендът, тъй като когато предлагаш на хората едно и също и те към този момент четири пъти ти дават знак, че по този начин не върви, а ти казваш " не, не, всичко е наред ", това е тежка диагноза ".

Той дефинира като вярно решението на социалистите да поддържат Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание. На въпрос дали би се кандидатирал още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия, Станишев отговори, че към този момент не го обмисля.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР