Хората очакват от нас решения, които да повлияят положително върху

...
Хората очакват от нас решения, които да повлияят положително върху
Коментари Харесай

Карадайъ: Ще работим за доходите на хората

Хората чакат от нас решения, които да повлияят позитивно върху техните приходи, стандарт и сигурност. Работодателите чакат да създадем страната и институциите й техен сътрудник. Движение за права и свободи ще дадем своя принос за реализация на тези упования. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в първата си тирада от трибуната на новия парламент.

Конструктивният политически разговор би трябвало да бъде в основата на търсене на правилните решения, Движение за права и свободи ще работи за възобновяване на нормалността в политиката, безапелационен бе той.

" 47-ото Народно заседание се учредява в края на една година, която ще запомним с рецесии и избори. Кризите провокираха избори, изборите предизвикваха и задълбочаваха рецесиите. Ако нещо отличава 47-ото Народно заседание от предходните, то е безусловната отговорност, с която сме натоварени от гласоподавателите. Да прекъснем поредицата от предварителни избори и да стартираме да решаваме рецесиите. Всички гласоподаватели изрично желаят тъкмо това. Тези, които не гласоподаваха ни демонстрираха, че не желаят да гласоподават за политици и партии, които вместо да вземат решение техните проблеми, се занимават със себе си. Гласуващите дадоха своя глас на партиите, с цел да сложат завършек на политическата рецесия, само че не дадоха властта на нито една партия. Избирателите задължиха парламентарно показаните партии да търсят оптимално единодушие за национални цели ", съобщи още Карадайъ.

Той акцентира, че както във всеки парламент, по този начин и в този, ще има ръководещи и съпротива. " Конструктивният политически разговор би трябвало да бъде в основата на търсене на правилните решения. ПГ На Движение за права и свободи ще работи за възобновяване на нормалността в политиката ", добави той.

" На старта на 47-ия парламент няма да сме политически правилни, в случай че не създадем разбор на изборния развой. Тази година организирахме 3 парламентарни избора, като два от тях по нова изборна технология ", добави още Карадайъ.

По думите му анализът на изборите през юли и ноември демонстрира, че ниската изборна интензивност се дължи и на усложненията, провокирани от машините.

" Специално място би трябвало да отделим на организацията на изборния развой. Два от тези три избора, бяха проведени от служебни кабинети ", разяснява Карадайъ.

Той регистрира, че натискът и репресията от страна на вътрешния длъжностен министър и при двата последни избора, са минали всевъзможни граници. " Под лозунга битка с купения избор, бяха осъществени закононарушения срещу гражданските и политическите права на българските жители ", разяснява Мустафа Карадайъ.

Той съобщи, че от много време Движение за права и свободи сигнализират, че държанието на полицията може да стане безотговорно.

В изборните секции влязоха служители на реда. Това е неразрешено от закона. Законът е погазен от закона. Къде бяха органите, призвани да ръководят изборния развой – ЦИК, РИК – мълчат, сподели Карадайъ. И съобщи: „ ЦИК сътвори ли сигурност? ЦИК не може да убеди гласоподавателите че всички гласове са регистрирани. Разполагаме с доказателства, че ЦИК не регистрира всички действителни гласове. Няма да оставим нито един случай на закононарушение и нарушаване ненаказан. Хората ни споделяха, че това припомня тези мракобесни  времена от преди 1989 година ”

Карадайъ разкритикува и ЦИК за организацията на изборите.

" Избирателят ни разпореди тежката задача да стабилизираме политическия развой. Как ние от Движение за права и свободи разбираме това. На първо място да се възвърне разговорът сред политическите субекти и сред институциите и когато приказваме за господство на закона, това значи първо самите ние да съблюдаваме прецизно Конституцията и законите на страната ", сподели още Карадайъ. Според него политическата рецесия би трябвало да се реши със съставянето на постоянен кабинет.

Мустафа Карадайъ обърна внимание, че България съдбовно закъснява с Плана за възобновяване.

България е изправена пред невиждана композиция от рецесии – политическа, икономическа, обществена, здравна. България съдбовно закъснява с Плана за развиване. Съвсем скоро всички ще преосмислим смисъла на думата беднотия. Предупреждаваме, че нито една от рецесиите няма да се реши до момента в който не се реши здравната, безапелационен бе Карадайъ. И акцентира, че единствено за последните 3 месеца Българя загуби повече хора в сравнение с по време на втората международна война.

Всички да се обединим към проект и за излизане от рецесиите. Време е България да си напише домашното по проекта, оперативните стратегии и държавния бюджет съгласуван с тях, безапелационен бе Карадайъ.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР