Хората обикновено не обръщат внимание на някои случки и съвпадения

...
Хората обикновено не обръщат внимание на някои случки и съвпадения
Коментари Харесай

Защо всички промени в живота са „част от плана“

Хората нормално не обръщат внимание на някои случки и съвпадения във всекидневието си. Смятаме, че това е рационално и здравословно. Но от време на време в живота има прекомерно доста съвпадения, които, в случай че не трансформират визиите ни за света, най-малко ни карат да си зададем някои въпроси.

В последните години, едно пояснение добива все по-голяма известност, въпреки и не в научните среди, а по-скоро в жанра на книгите за самоусъвършенстване. А точно...

1. Вие сами създавате своята действителност

Има аспекти от живота ни, които не са в наш надзор. Например, несъзнаваните стремежи и мисли, които се материализират оттатък нашата воля. Те могат да одобряват формата на невероятни съвпадения. Карл Густав Юнг е бил уверен, че явленията в материалния свят и психологичната действителност са свързани посредством особена връзка, която той назовава „ синхроничност “. Значимите съвпадения са нейното най-ярко проявяване.

Някои създатели обичат да не престават тази концепция до схващането, че мислите ни въздействат върху физическия свят и даже го оформят. Човек може да се запита „ Аз ли сътворих всички неприятни неща в живота си? “ Не постоянно. Има условия, които са отвън нашия надзор. Но съгласно последователите на „ Закона на привличането “ огромната част от всичко, което се случва в живота, е отговор на личните ни психологични трептения. (Нямаме самообладание да желаяме от упоменатите създатели да обяснят термина с елементарни думи. Благодарим на Ричард Файнман, че ни научи на този елементарен способ да разграничаваме просвета от псевдонаука).

2. Смесени сигнали

Има мисли, страхове и облици, които постоянно се появяват в мозъка. Според упоменатия „ Закон за привличането “ вселената реагира на честотата на тези мисли и наподобява основава събития, свързани с тях. Затова, когато някакво необикновено съвпадане в един миг прореже покоя на всекидневието ви, запитайте се дали в действителност е толкоз необичайно или не е плод на нещо, което се случва надълбоко във вас. 

И въпреки всичко, не може да се каже, че всяко нещо, човек или събитие, което привличаме в живота си е резултат от нашите неудържими психологични сили. Има и различен значим фактор: до момента в който ние сътворяваме своята действителност, другите също основават своя лична. Това е групова работа. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР